Hlavní obsah

Ferrari se zvedlo a je znovu v boji o titul, libují si v Maranellu

PRAHA

Vozy Red Bull sice stíhají marně, přesto v týmu Ferrari vládne euforie. Poslední dva závody před měsíčními prázdninami zvládli piloti z Maranella narozdíl od konkurence z McLarenu výtečně a Fernando Alonso ztrácí v průběžném pořadí mistrovství světa na vedoucího Marka Webbera jen dvacet bodů.

Foto: Reuters

Zdařilý manévr Fernanda Alonsa na startu GP Maďarska znamenal posun na druhé místo.

Článek

„Byl to hodně náročný měsíc, ale s velice příjemným koncem. Když se podíváte, kde jsme byli na konci června a kde jsme nyní... Inženýři dali hlavy dohromady a doladili vylepšení monopostů, skvělou práci odvedli také oba jezdci,“ pochvaloval si po Velké ceně Maďarska, v níž Alonso dojel druhý a Felipe Massa čtvrtý, prezident Ferrari Luca di Montezemolo.

Po deziluzi z předcházejících výsledků nyní panuje v Maranellu naprosto odlišná atmosféra. „Je pravda, že jsme v předešlé části sezóny prohospodařili spoustu skvělých příležitostí a z některých rozhodnutí vedení stáje jsem stále perplex. Je ale třeba se dívat dopředu s důvěrou, že jsme ve hře o titul. Ve Ferrari rádi vidíme, když je tým schopen bojovat a přivézt nějaké výsledky,“ poznamenal prezident italské ikony.

„Odjeli jsme pár dobrých závodů, pár skončilo velkým zklamáním. Celkově ale můžeme být s vývojem sezóny spokojení. Na lídra mnoho neztrácíme, v boji o titul je pět jezdců. Zbývá sedm závod a stát se může cokoliv. Po letní pauze prakticky začneme v bodě nula,“ míní Alonso.

Podle dvojnásobného mistra světa bylo při posledním závodu evidentní, že rudé vozy nestíhají tempo vozů Red Bull, důvod k panice prý ale není. „Nebyli jsme tak rychlí jako konkurence, coz byl samozřejmě důvod k malému zklamání. Každý okruh ale sedí lépe jinému vozu. My jsme zase dominovali na Hockenheimringu. Jsme v klidu,“ dodal Alonso.

Průběžné pořadí MS vozů formule 1 (po 12 z 19 závodů)
1. Webber (Aus./Red Bull) 161 b., 2. Hamilton (Brit./McLaren) 157, 3. Vettel (Něm./Red Bull) 151, 4. Button (Brit./McLaren) 147, 5. Alonso (Šp./Ferrari) 141, 6. Massa (Braz./Ferrari) 97, 7. Rosberg (Něm./Mercedes) 94, 8. Kubica (Pol./Renault) 89, 9. M. Schumacher (Něm./Mercedes) 38, 10. Sutil (Něm./Force India) 35.
Pohár konstruktérů
1. Red Bull 312, 2. McLaren 304, 3. Ferrari 238, 4. Mercedes 132, 5. Renault 106, 6. Force India 47, 7. Williams 40, 8. BMW Sauber 23, 9. Toro Rosso 10.

Reklama

Související témata: