Hlavní obsah

Ferrari touží po dalším vítězství. Domácí závod je pro nás vždy důležitý a letos obzvláště, říká šéf týmu

Monza/Praha

Šampionátu formule 1 letos dominuje Mercedes. Poté, co ovládl v úvodu sezony několik závodů, byl v každém dalším největším favoritem. Teď před nadcházející Velkou cenou Itálie tomu je však jinak. Po vítězství v Belgii minulou neděli je na domácí trati největším adeptem na výhru Ferrari a tým podle svého šéfa pro to udělá vše. „Závodit před našimi fanoušky je pro nás velkou motivací,“ potvrzuje Mattia Binotto.

Foto: Profimedia.cz

Ferrari slavilo s fanoušky v Miláně výročí.

Článek

Vítězství Charlese Leclerca minulou neděli v Belgii je ještě více povzbudilo. A tak Ferrari doufá, že nyní v Itálii před domácím publikem předvede další skvělý výkon a bude moci s fanoušky slavit další výhru. Trať v Monze jim svými dlouhými rovinkami k tomu nahrává. „Není lepší způsob než přijet do Monzy jako vítězové předešlého závodu,“ prohlásil Mattia Binotto, šéf týmu na webu gpblog.com.

„V Belgii jsme viděli, že když uděláme vše dokonale, můžeme zvítězit, a to je našim cílem i pro Monzu. Závodit před domácími fanoušky je pro nás velkou motivací. Tento víkend plánujeme nasadit vylepšené motory,“ prozradil Binotto. Velká cena Itálie je letos pro Ferrari ještě o něco více důležitá než jindy, neboť Ferrari tento rok slaví výročí.

„Nebude zde žádný prostor pro chyby. Domácí závod je pro nás vždy důležitý a teď to platí o to víc, protože slavíme devadesáté výročí,“ vysvětloval Binotto, který se spolu s týmem ve středu zúčastnil v Miláně velkolepé oslavy, na které nechyběly ani bývalé hvězdy týmu jako Jean Alesi, Alain Prost, Eddie Irvine nebo Kimi Räikkönen.

Překazit plány se jim pokusí Mercedes, i když tuší, že okruh jim vyhovovat nejspíš nebude. „Neočekávám vůbec snadný víkend,“ přiznal Toto Wolff, šéf Mercedesu. „Sice máme nejlepší celkový balíček, ten ale není ideální pro tuto trať. Nebudeme tady favority, ale uděláme vše, abychom dokázali s Ferrari soupeřit,“ dodal Wolff.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Miami Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240505T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami
Velká cena Miami
Velká cena Miami
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.