Hlavní obsah

Hodinky, nebo život! Bývalý pilot Red Bullu se stal terčem brutálního přepadení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horor, z kterého mrazí. Někdejší jezdec formule 1 byl v polovině března brutálně přepaden dvojicí mužů před svým domem v Amsterdamu. Útočníci Roberta Doornbose, bývalého pilota stáje Red Bull, udeřili baseballovou pálkou do hlavy a připravili jej o luxusní hodinky Rolex a mobilní telefon.

Foto: Profimedia.cz

Robert Doornbos (druhý zleva) při tiskové konferenci k Velké ceně Nizozemska v Zandvoortu v roce 2021. Luxusní hodinky na zápěstí po nepříjemném incidentu už nenosí.

Článek

Podle policie je pravděpodobné, že útok byl pečlivě plánován a útočníci někdejšího závodníka sledovali pomocí GPS lokátoru umístěným na podvozku jeho vozu. Incident se odehrál po půlnoci 18. března, kdy si zloději na jednačtyřicetiletého Doornbose počkali při návratu domů.

„Jeden z útočníků měl baseballovou pálku a udeřil jej do hlavy. Zatímco se napadený snažil bránit a volal o pomoc, byl oloupen o drahé hodinky a mobilní telefon. Poté dvojice z místa činu uprchla," uvedl v pondělí deník The Sun.

Foto: Profimedia.cz

Robert Doornbos v kokpitu na archivním snímku z roku 2010.

Doornbos se původně snažil prosadit v tenise, nakonec jej zlákal motorsport. Ve formuli 1 závodil v letech 2005 a 2006 v barvách týmů Minardi a Red Bull. V královské disciplíně absolvoval jedenáct závodů a dnes působí jako motoristický expert pro nizozemskou stanici Ziggo Sport. A hororový zážitek bere především jako jedno velké ponaučení.

„Bylo to drsné. A rozhodně od té doby nenosím už žádné luxusní hodinky. Jen obyčejné ‚chytré', které mi alespoň změří kroky," poznamenal Doornbos v rozhovoru pro RTL Boulevard.

Jak připomněl deník Daily Mirror, došlo k podobnému napadení v Amsterdamu už v minulém roce. V červenci se terčem útoku stal křídelník Ajaxu Dušan Tadič, který se ale napadení dokázal ubránit a zloději utekli z místa činu bez kořisti. Srbský záložník pár dnů poté odehrál nizozemský Superpohár s PSV a nepříjemný incident připomínala zafačovaná ruka, kterou si při boji poranil.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Miami Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240505T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami
Velká cena Miami
Velká cena Miami
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.