Hlavní obsah

Italská média už mají jasno, kdo nahradí Hamiltona v Mercedesu. Nastane pikantní výměna?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vy jste nám „sebrali“ Lewise Hamiltona, tak my vám zase vezmeme Carlose Sainze. Podle respektovaných italských deníků Corriere dello Sport a La Gazzetta dello Sport se mezi stájemi Mercedes a Ferrari chystá zajímavá personální rošáda. Že sedminásobný šampion F1 Hamilton po této sezoně odejde z Mercedesu do italského týmu, je už hotová věc, nebylo však jasné, kdo na jeho místo od roku 2025 nastoupí. List však tvrdí, že to paradoxně bude ten, kterého Hamilton z Ferrari vyšoupl, tedy 29letý Španěl Sainz.

Foto: Facebook

Pilot Ferrari Carlos Sainz jr.

Článek

„Podle našich spolehlivých zdrojů je ‚výměna‘ Sainze za Hamiltona na spadnutí, i když jednání logicky probíhala nezávisle na sobě,“ píše italská Gazzetta.

Je potřeba říct, že byť se jedná o zatím nepotvrzené zprávy, tak právě zmiňované italské deníky jako první přišly s informacemi o Hamiltonově příchodu do Ferrari. I proto současné zprávy o Sainzovi nelze úplně brát jen jako nepodložené spekulace.

Listy se lehce rozcházejí v délce kontraktu, podle Gazzetty se má Sainz upsat na dva roky, Corriere píše o jednoročním kontraktu s možností roční opce. „Důvody, proč si Toto Wolff (šéf stáje Mercedes) nakonec vybral Carlose, lze snadno odhalit. Španěl, nedávný vítěz Velké ceny Austrálie, předvádí po svém příchodu do Ferrari velmi solidní výkony. Je týmovým hráčem a má zkušenosti s vývojem strojů. Vedle George Russella tak nebude mít žádné problémy a přispěje k opětovnému rozjezdu Mercedesu,“ míní Gazzetta.

Text zároveň tvrdí, že Mercedes tak získá dva roky, než do svého monopostu nasadí talentovaného Kimiho Antonelliho, který momentálně působí v F2. A že by se mladík mohl „rozkoukat“ u spřáteleného Williamsu.

Že Sainz skutečně může zakotvit v Mercedesu, dává logiku ještě z jiných důvodů. Fernando Alonso, dřívější adept na sedačku v Mercedesu, ve čtvrtek oznámil, že zůstává u Aston Martinu. Ve stáji Red Bull si zase letos vedle Maxe Verstappena vcelku solidně počíná Sergio Pérez, jenž by si tak mohl vysloužit prodloužení angažmá. A tak Mercedes už nemá příliš na výběr. Navíc Sainz si v této sezoně vede skvěle, ve všech třech závodech, do kterých nastoupil, skončil na stupních vítězů.

Reklama