Hlavní obsah

Je tu první Schumacherova fotka po nehodě. Nejapný žert naštval Laudu

Berlín

První foto Michaela Schumachera po prosincové nehodě je na světě. Ale pozor! Je to jen hrozivě nejapný žert, který vyvolal vlnu pobouření. Ze sedminásobného mistra světa si nevybíravým způsobem dělají legraci na titulní straně německého satirického magazínu Titanic.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Fanoušci se modlí za zraněného Michaela Schumachera ve Spa-Francorchamps.

Článek
Fotogalerie

Schumacherovu současnou podobu s velmi pochybnou nadsázkou srovnávají s portrétem Nikiho Laudy. „Exkluzivní první foto po nehodě, takhle špatně to vypadá se Schumim," otevírá Titanic své aktuální vydání.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Lauda, rakouská legenda formule 1 je téměř o dvacet let starší než Schumacher, na jeho tváři jsou stále zřetelné následky po ohnivém pekle, které zažil při GP Německa na Nürburgringu v srpnu 1976.

„Je to to nestoudné, neznabožské," zlobil se podle britského serveru mirror.co.uk Lauda, který při své hororové nehodě málem zemřel, nakonec ale vynechal pouhé dva závody a se stále patrnými následky těžkých popálenin se po šesti týdnech znovu vrhl do urputné bitvy o titul s Jamesem Huntem, kterou ve finále prohrál o jediný bod.

„Ptám se sám sebe, kdo tohle tiskne," nechápal Lauda etické mantinely Titaniku.

Pětačtyřicetiletý Schumacher více než měsíc leží po těžké nehodě na lyžích, při níž utrpěl těžké poranění hlavy a mozku, v nemocnici v Grenoblu, nyní je podle lékařských zpráv ve fázi probouzení z umělého spánku.

Reklama

Související témata:
Titanic