Hlavní obsah

Jezdci Ferrari uspěli v úvodních trénincích na Velkou cenu Maďarska

Aktualizováno

Úvodní tréninky na Velkou cenu Maďarska mistrovství světa vozů formule 1 vyhráli Carlos Sainz a Charles Leclerc z Ferrari. Zatímco španělský jezdec Sainz vyhrál na Hungaroringu úvodní jízdu před lídrem šampionátu Maxem Verstappenem z Red Bullu, jeho týmový kolega Leclerc uspěl odpoledne o 217 tisícin sekundy před Landem Norrisem z McLarenu.

Foto: Lisa Leutner, Reuters

Charles Leclerc s ferrari při tréninku v Maďarsku.

Článek

Italský tým z Maranella potvrdil, že by jim měl okruh v Budapešti vyhovovat. Monačan Leclerc se zde pokusí před čtyřtýdenní letní přestávkou snížit Verstappenův náskok 63 bodů v čele mistrovství světa. Čtyřiadvacetiletý rodák z Monte Carla chce také napravit poslední neúspěch z Francie, kde kvůli chybě a nehodě odstoupil z vedoucí pozice. Sainz může zabojovat o třetí místo v mistrovství, kdy ztrácí na Sergia Péreze devatenáct bodů.

Ztráceli naopak jezdci Mercedesu. Sedminásobný mistr světa Lewis Hamilton, který vyhrál v Maďarsku rekordních osm závodů, byl sedmý a jedenáctý. George Russell zase zajel na pátém a osmém místě.

Do elitní společnosti naopak postoupili piloti McLarenu. K druhému Norrisovi ve druhém tréninku se přidal také pátý Ricciardo.

Program Velké ceny Maďarska bude pokračovat v sobotu třetím tréninkem a poté kvalifikací od 16 hodin. Závod odstartuje o den později v 15 hodin.

Tréninky na Velkou cenu Maďarska, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Budapešti:
První trénink:
1. Sainz (Šp./Ferrari) 1:18,750
2. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,130
3. Leclerc (Mon./Ferrari) -0,289
4. Norris (Brit./McLaren) -0,549
5. Russell (Brit./Mercedes) -0,856
6. Pérez (Mex./Red Bull) -0,872
Druhý trénink:
1. Leclerc 1:18,445
2. Norris -0,217
3. Sainz -0,231
4. Verstappen -0,283
5. Ricciardo (Brit./McLaren) -0,427
6. Alonso (Šp./Alpine) -0,604

Reklama