Hlavní obsah

Konec spekulací. Ve Ferrari bude i příští rok jezdit Alonso s Massou

PRAHA

Ani Jenson Button, ani Mark Webber, ani žádný další pilot od konkurence. Tým Ferrari se i v příštím ročníku mistrovství světa vozů formule 1 spolehne na služby Fernanda Alonsa a Felipeho Massy, nad jehož dalším setrváním ve Scuderii se vznášel velký otazník. Konec spekulacím učinil prezident Ferrari Luca di Montezemolo, podle nějž se jezdecké složení měnit nebude.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Stáj Ferrari se díky Fernandu Alonsovi dočkala na okruhu v Silverstone triumfu.

Článek

Letošní sezóna se z pohledu Ferrari nevyvíjí podle představ a suverénním obhájcům titulu z Red Bullu dokázali donedávna konkurovat jen jezdci stáje McLaren. Zásluhou Alonsa ale přišlo po aplikaci řady inovací v posledních závodech patrné zlepšení a španělský jezdec se v pořadí šampionátu prodral na třetí příčku. Na vedoucího Sebastiana Vettela sice Alonso ztrácí se 112 body propastných 92 bodů, od Marka Webbera na druhém místě jej ale dělí jen dvanáct bodů. Zezadu se ale pro změnu tlačí s pouhým tříbodovým mankem Lewis Hamilton s Buttonem...

Mnohem horší je Massova pozice. Brazilec z devíti příležitostí bodoval jen šestkrát a navíc vytěžil jen 52 bodů. Nebylo proto divu, že pohodu třicetiletého závodníka nabourávaly „zaručené“ zprávy o jeho výměně.

Podle di Montezemola však nemá Massa důvod k obavám. „Massa i Alonso pokaždé přijdou s něčím navíc,“ řekl šéf Ferrari televizní stanici Sky Sports Italia. „Alonsovy výkony jsou super a Massa se vrací do formy. Jezdci podle mě nepředstavují problém. Samozřejmě, že se otevírá prostor spekulacím. Ale příští rok zůstane jezdecká dvojice totožná,“ dodal di Montezemolo.

Alonsův triumf v Silverstonu – vůbec první vítězství Ferrari v letošní sezóně - navíc vrátil šéfovi Scuderie víru v šanci na titul. „Kde je vůle, je i cesta. Po nepovedeném úvodu sezóny jsme byli všichni zklamaní, skvělý výkon a vítězství v Silverstonu nám ale vrátilo naději,“ prohlásil di Montezemolo.

Pro Ferrari byl Silverstone určujícím podnikem pro další směřování v letošním roce. Neúspěch by znamenal odepsání ročníku a přesun pozornosti na vývoj vozu pro příští rok. Alonsovo vítězství však takový scénář odložilo. „Pojedeme na doraz až do konce seriálu a současně budeme pracovat na příští sezóně. To vítězství přišlo v pravý čas, uvidíme, kolika bodů se na konci sezóny dopočítáme,“ doplnil di Montezemolo.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny zítra 09 : 00
20240421T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny
Velká cena Číny
Velká cena Číny