Hlavní obsah

Kubica byl po další operaci propuštěn z nemocnice

PRAHA

Už je opět doma. Smolař Robert Kubica po dalším zranění a operaci zlomené holenní kosti opustil nemocnici a v další rekonvalescenci bude pokračovat v domácím prostředí. Co další komplikace znamená pro budoucnost sedmadvacetiletého závodníka, zatím není známo.

Foto: , ČTK/AP

Polský jezdec formule 1 Robert Kubica

Článek

Kubica loni v únoru vážně havaroval při regionální rallye v Itálii a jen díky pomoci specialistů nepřišel o pravou ruku. Při karambolu utrpěl i frakturu pravé nohy a stejnou končetinu si po měsících usilovné rehabilitace nešťastnou náhodou zlomil podruhé: minulý týden uklouzl ve městě Pietrasanta na ledě a odnesla to lýtková kost. Frakturu nakonec lékaři řešili operativně a Kubica strávil na sále plné dvě hodiny.

Na informace o smůle polského závodníka okamžitě reagoval šéf stáje Lotus (dříve Renault) Eric Boullier, který do poslední chvíle věřil, že se Kubica dá dohromady pro letošní ročník mistrovství světa vozů formule 1. „Robert ukázal v průběhu celé rehabilitace nezlomnou vůli a je hrozně smutné slyšet, že se opět zranil. Celý tým mu přeje co nejrychlejší zotavení,“ poznamenal Boullier.

Reklama

Související témata: