Hlavní obsah

Kvalifikaci F1 v Singapuru vyhrál Leclerc, Verstappen byl osmý

Vyrovnanou kvalifikaci na Velkou cenu Singapuru formule 1 vyhrál na osychající trati Charles Leclerc z Ferrari. Monacký závodník porazil o 22 tisícin sekundy Sergia Péreze z Red Bullu a o dalších 32 tisícin Lewise Hamiltona z Mercedesu. Lídr průběžného pořadí Max Verstappen, který může o víkendu slavit obhajobu titulu, odstartuje v neděli až jako osmý.

Foto: Edgar Su, Reuters

Charles Leclerc z Ferrari vyhrál kvalifikaci na VC Singapuru.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Leclerc získal devátou letošní pole position a osmnáctou celkově. V závodě zaútočí na šesté vítězství v kariéře a první v Singapuru. Před třemi lety, kdy se závod jel na okruhu v Marina Bay naposledy, skončil druhý. V případě vítězství by snížil manko 116 bodů na vedoucího Verstappena.

Nizozemec Verstappen, který v pátek oslavil 25. narozeniny, může v Singapuru získat v předstihu druhý titul. Musí ale vybojovat o 22 bodů více než Leclerc a o 13 než Pérez. Rodák z Hasseltu a obhájce titulu usiluje o šesté vítězství za sebou, kvalifikace mu ale nevyšla. Do závěrečného pokusu o rychlé kolo se nezapojil, protože tým jej odvolal kvůli nedostatku paliva do boxů.

Foto: Vincent Thian, ČTK/AP

Jezdec stáje Ferrari Charles Leclerc zajel v kvalifikaci VC Singapuru nejrychlejší čas.

Jednačtyřicetiletý Fernando Alonso, který v neděli stanoví 350. startem v F1 nový rekord, se kvalifikoval jako pátý. V první desítce je také devátý Kevin Magnussen z Haasu. Mezi nejlepšími naopak chybí George Russell z Mercedesu, jenž obsadil jedenácté místo.

Kvalifikace na Velkou cenu Singapuru, závod mistrovství světa vozů formule 1.
1. Leclerc (Mon./Ferrari) 1:49,412
2. Pérez (Mex./Red Bull) -0,022
3. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,054
4. Sainz (Šp./Ferrari) -0,171
5. Alonso (Šp./Alpine) -0,554
6. Norris (Brit./McLaren) -1,172
7. Gasly (Fr./Alpha Tauri) -1,799
8. Verstappen (Niz./Red Bull) -1,983
9. Magnussen (Dán./Haas) -2,161
10. Cunoda (Jap./Alpha Tauri) -2,571

Reklama