Hlavní obsah

Legendární Stewart si myslí, že Hamilton by měl v F1 skončit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je slavná éra Lewise Hamiltona ve formuli 1 definitivně u konce? Myslí si to řada fanoušků i legenda motorsportu Jackie Stewart. Podle trojnásobného mistra světa by měl pilot Mercedesu zvážit odchod ze seriálu. „Už je čas, aby skončil,“ řekl 83letý Skot v rozhovoru pro server GPFans.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Britský pilot formule 1 Lewis Hamilton.

Článek

„Byl nejlepší na světě. Zařadil se po bok Ayrtona Senny a Alaina Prosta. Možná dokonce po bok Jackieho Stewarta," řekl na adresu britského krajana „Létající Skot", který má na kontě tři tituly z let 1969, 1971 a 1973.

„Škoda, že neskončil na vrcholu, ale nemyslím si, že se tam ještě vrátí," nevěří Stewart v Hamiltonův hvězdný comback a poukazuje na realitu stávajícího rozložení sil v týmu.

Známý bojovník za bezpečnost ve formuli 1 ví, že pro Hamiltona je to teď velmi těžké i proto, že jeho nový týmový kolega George Russell je v kvalifikacích mnohem rychlejší než on.

Podle Stewarta už každopádně Hamilton nepotřebuje nikomu nic dokazovat, a právě proto by svou kariéru v nejslavnějším motoristickém seriálu světa měl definitivně zakončit.

Hamiltonovi patří po devíti odjetých Velkých cenách až šestá příčka průběžného pořadí se 77 body. Na svého stájového kolegu ztrácí sedminásobný mistr světa 34 bodů. Na vedoucího jezdce šampionátu a velkého rivala nejen z loňské sezony Maxe Verstappena pak propastných 98 bodů.

Reklama

Související témata: