Hlavní obsah

Majitel Racing Pointu se bude bránit proti trestu za kopírování

Silverstone

Majitel stáje formule 1 Racing Point Lawrence Stroll se hodlá všemi dostupnými cestami bránit trestu, který jeho tým dostal za okopírování částí vozu mistrovského Mercedesu. Současně obvinil konkurenční stáje z nesportovního chování.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Lance Stroll, kanadský pilot stáje Racing Point na trati v Silverstone.

Článek

Racing Point dostal za okopírování větrání předních a zadních brzd pokutu 400 tisíc eur (10,5 milionu korun) a v Poháru konstruktérů přišel o 15 bodů. Stáj byla potrestána po několika protestech Renaultu, který se navíc spolu s Ferrari, McLarenem a Williamsem chystá proti verdiktu odvolat.

Bránit se hodlá také Racing Point. "Nevystupuji veřejně často, ale teď jsem neuvěřitelně naštvaný, když nás obviňují z podvodu. Zejména když ty řeči jdou od našich konkurentů," uvedl v prohlášení Stroll. "Nikdy a v ničem jsem v životě nepodváděl. Obvinění jsou nepřijatelná a nepravdivá. Bezúhonnost moje a mého týmu je nezpochybnitelná," dodal.

"Jsem znechucen chováním Renaultu, McLarenu, Ferrari a Williamsu, kteří odvoláním zpochybňují naše výkony. Špiní naše jméno a já tomu nebudu nečinně přihlížet. Můj tým neúnavně pracoval, abychom měli konkurenceschopný vůz, a proto mě štve nesportovní přístup soupeřů. Naši nevinu budu hájit všemi dostupnými cestami," prohlásil Stroll.

Reklama

Související témata: