Hlavní obsah

Massa po čtrnácti sezónách opustí formuli 1

Monza

Bývalý vicemistr světa formule 1 Felipe Massa po sezóně ukončí kariéru. Pětatřicetiletému brazilskému jezdci, který absolvuje čtrnáctou sezónu ve světovém šampionátu, vyprší smlouva s Williamsem.

Foto: Geert Vanden Wijngaert, ČTK/AP

Brazilec Felipe Massa (vlevo) s williamsem při závodě ve Spa-Francorchamps.

Článek

Plánovaný odchod ze seriálu F1 oznámil symbolicky v Monze, stejně jako před deseti lety legendární Němec Michael Schumacher, který tím umožnil Massovi pokračovat v angažmá ve Ferrari.

"Jediná možnost pro mě byla, že on skončí. Rozhodl se dát mi tuhle šanci. Itálie je mým druhým domovem, miluju ji a oznámit to tady má svůj význam," řekl Massa.

V barvách Ferrari vybojoval v letech 2006 až 2008 jedenáct vítězství. Před deseti lety skončil v šampionátu třetí a dva roky poté se stal vicemistrem světa za Britem Lewisem Hamiltonem, za kterým zaostal o jediný bod.

V roce 2009 utrpěl v kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska těžké zranění hlavy, do které ho zasáhla pružina uvolněná z vozu krajana Rubense Barrichella. Dokázal se však zotavit. Ve Ferrari strávil osm let, nyní jezdí třetí sezónu za Williams. V letošní sezoně dojel nejlépe dvakrát pátý, v průběžném pořadí mu patří desátá příčka.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Miami - kvalifikace na sprint dnes 22 : 30
20240503T22 : 30:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.