Hlavní obsah

Massa přesvědčil Ferrari a podle všeho ve Scuderii zůstane

Praha/Jongam

Už čtyři sezóny marně čeká ve formuli 1 na vítězství, od vážného zranění v roce 2009 spočítá umístění na stupních vítězů na prstech jedné ruky. Pozice Felipeho Massy ve stáje Ferrari byla stále častějším předmětem spekulací a mnozí měli za to, že se Scuderia s brazilským jezdcem rozloučí. Massovy parádní výkony ve Velkých cenách Japonska a Koreje a nedělní prohlášení šéfa stáje Stefana Domenicaliho ale naznačují pravý opak.

Foto: Lee Jin-man, ČTK/AP

Pilot formule 1 Felipe Massa pravděpodobně ve Ferrari zůstane.

Článek

Před týdnem v Japonsku dojel Massa druhý a dnes v korejském Jongamu pomohl Ferrari čtvrtým místem k solidnímu bodovému přísunu, díky němuž tým z Maranella předstihl v průběžném hodnocení Poháru konstruktérů McLaren. A to podle všeho šéfy Ferrari přesvědčilo.

„Lépe si rozumí s autem, lépe si rozumí s pneumatikami. A nelze pominout fakt, že Felipe je opravdu skvělý závodník. Ostatně, v jiném případě bychom již přijali určitá opatření," naznačil po skončení závodu v Koreji šéf týmu Stefano Domenicali, že rozchod s jednatřicetiletým jezdcem není na pořadu dne.

Oficiálně sice Domenicali prodloužení kontraktu nepotvrdil, jinak si ale jeho slova vyložit nelze. „Cítím, že teď, když se Felipe sžil se všemi technologickými aspekty, jezdí přesně tam, kde je ve startovním poli jeho místo. Již brzy oznámíme, jaký je v tomto ohledu náš postoj,"  doplnil Domenicali.

Po Velké ceně Koreje doslova zářil spokojeností i samotný Massa, jemuž se v některých fázích závodu dařilo jezdit daleko lepší kola než týmovému kolegovi a stále ještě adeptovi na mistrovský titul Fernandu Alonsovi. Na dotaz, zda je jeho budoucnost nejistá, brazilský jezdec reagoval bezprostředně: „Ne, není. I když ještě musíme počkat. Upřímně si ale myslím, že bude brzy jasno. Zvlášť, když na obou stranách zní OK," poznamenal Massa.

Reklama

Související témata: