Hlavní obsah

Mercedes ukončil spolupráci s firmou spojovanou s požárem Grenfell Tower

Tým formule 1 Mercedes a výrobce stavebních materiálů Kingspan ukončili po vzájemné dohodě spolupráci, která vzbudila protesty pozůstalých po obětech požáru londýnské výškové obytné budovy Grenfell Tower. Sponzorská smlouva ohlášená minulý týden bude zrušena.

Foto: Andrej Isakovic, Reuters

Týmový šéf Toto Wolff při GP Saúdské Arábie.

Článek

"Po zvážení všech faktorů se obě strany dohodly, že bez ohledu na pozitivní přínosy není v současnosti vhodné ve spolupráci pokračovat," uvedla stáj Mercedes a Kingspan v oficiálním prohlášení. Sportovní ředitel Mercedesu Toto Wolff se už minulý týden v otevřeném dopise omluvil za "další bolest", kterou stáj svým krokem způsobila.

Přeživší a pozůstalí po 72 obětech ničivého požáru, který v roce 2017 zachvátil Grenfell Tower, v minulých dnech Mercedes vyzvali, aby spolupráci se společností Kingspan ukončil. Smlouvu kritizovali i britští politici.

Požár se před čtyřmi lety v obytné budově bleskově rozšířil, údajně kvůli použití hořlavých materiálů na její zateplení a izolaci právě od irské firmy. Vyšetřování stále nebylo uzavřeno. Zástupci Kingspanu ale znovu zdůraznili, že firma neměla s renovačním projektem nic společného a konstrukci ani využití materiálu s ní nikdo nekonzultoval.

Reklama