Hlavní obsah

Mercedes útočí na rekord. Pro soupeře je jasným favoritem Velké ceny Monaka

Monako/Praha

Šestý závod a šestý double pro Mercedes? Soupeři si myslí, že tomu tak opět bude. Podle týmu Red Bull má nedělní Velká cena Monaka jasného vítěze, je jen otázkou, jestli vyhraje Lewis Hamilton, nebo jeho kolega Valtteri Bottas. „Myslím, že do toho jdeme s tím, že Mercedes je favoritem,“ prohlásil Max Verstappen.

Foto: Profimedia.cz

Valtteri Bottas a Lewis Hamilton se pokusí o rekord.

Článek

Testy, které se uskutečnily před letošní sezonou, slibovaly, že by šampionát formule 1 mohl být hodně napínavý. Avšak zatím mistrovství suverénně vévodí Mercedes. Německá stáj ovládla všech pět závodů a všichni očekávají, že přidá další double i tuto neděli při prestižní Velké ceně Monaka.

Kdyby se to Mercedesu povedlo a vládl by i v Monaku, byl by prvním týmem v historii, kterému by se něco podobného povedlo. Double v šesti závodech za sebou žádná jiná stáj ještě nikdy nezaznamenala. A že to Mercedes dokáže, tvrdí už dopředu i jeho soupeři. „Myslím, že do tohoto víkendu jdeme s tím, že je Mercedes jasným favoritem,“ prohlásil Max Verstappen z Red Bullu na webu Formula 1. Talentovaný mladík zároveň doufá, že jeho tým bude ale také schopen bojovat o pódium.

V boji o stupně vítězů naopak odepisují Ferrari, a to třeba i Verstappenovi nadřízení z Red Bullu. Poradce týmu Helmut Marko si dokonce myslí, že by mohli být až na šestém či sedmém místě. Ferrari to ovšem vidí jinak. Do Monaka přivezla stáj další vylepšení, a tak doufá, že se Mercedesu dokáže o něco přiblížit.

„V Maranellu už pracujeme na vyhodnocování nových konceptů a sem přivážíme další prvotní aktualizace,“ pochlubil se šéf týmu Mattia Binotto. „Monako je navíc domácím závodem Charlese Leclerca a my si uvědomujeme, jak moc to pro něj znamená. A pro nás samozřejmě také,“ dodal Binotto.

Reklama

Související témata: