Hlavní obsah

Mistrovský tým přiznává potíže. Zaostáváme za konkurencí, hlásí jezdci Mercedesu

Barcelona/Praha

Po odhalení nového monopostu Mercedesu a následném svezení v něm byli jezdci Valtteri Bottas a Lewis Hamilton nadšeni. Avšak po prvním týdnu testování v Barceloně už tak ohromeni nejsou a přiznávají, že mají s vozem potíže. V některých zatáčkách je totiž hůře ovladatelný.

Foto: Sport.cz

Mercedes má s novým monopostem potíže.

Článek

První týden testů je za námi, druhý už odstartuje v úterý. Zatímco Ferrari a Red Bull si nové monoposty zatím nemohou vynachválit, Mercedes musí řešit potíže. Podle Vallteriho Bottase měl totiž monopost v některých zatáčkách obrovské problémy a tým musel hledat správné vyvážení auta pro celý okruh.

„V průběhu týdne jsme se trochu trápili s hledáním správného vyvážení pro všechny zatáčky,“ přiznal Bottas na webu motorsport.com. „V některých to bylo dobré, v jiných jsme měli menší potíže a v dalších obrovské problémy s vyvážením. Na konci týdne se to zlepšilo, ale některé potíže můžeme vyřešit jen nasazením vylepšených dílů. Doufáme, že to brzy opravíme,“ vysvětloval kolega úřadujícího šampiona Lewise Hamiltona.

I pětinásobný mistr světa musel po prvních jízdách krotit své původní nadšení z monopostu. „Momentálně jsme oproti konkurenci vzadu,“ prohlásil Hamilton. „Do prvního závodu nepůjdeme úplně v klidu. Bude to pro nás zatím nejtěžší rok. Stále máme před sebou hodně práce. Bude to pro nás největší výzva. Cítím však, že mám za sebou tu nejlepší skupinu lidí, se kterou to dokážeme,“ dodal.

O zaostávání za konkurencí hovoří i šéf týmu Toto Wolff. „První týden testování ukázal, že Ferrari je před ostatními. Auto vypadá rychle, a i je rychlé, co se týče časů. Myslím, že by klidně mohli jet tak o vteřinu a půl rychleji, kdyby chtěli,“ uzavřel Wolff s tím, že nám zase o něco víc napoví druhý týden testování.

Reklama

Související témata: