Hlavní obsah

Montoya nemá smysl pro humor

MELBOURNE

Juan Pablo Montoya ztratil dobrou náladu dřív, než začalo mistrovství světa formule 1. Kolumbijský pilot opustil naštvaně středeční tiskovou konference v Melbourne poté, co ho vyvedly z míry žertíky dvou komiků vydávajících se za novináře.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ačkoli na snímku se Juan Pablo Montoya usmívá, na cestu do Melbourne si smysl pro humor zapomněl zabalit.

Článek

Jezdec Williamsu zůstal jako opařený, když mu reportér stanice Channel 7 podivným hlasem položil nesmyslnou otázku. Pak už jen s otevřenou pusou zíral, jak vtipálek začal hlasitě telefonovat svému přítomnému kolegovi, který mu stejně zvučným hlasem odpovídal.

Montoyova trpělivost byla brzy u konce. "Pokud nepřestanou, odejdu," pohrozil třetí muž loňského šampionátu. Svou hrozbu mohl vzápětí naplnit. Když se ho falešný žurnalista zeptal, zda by si nedal partičku golfu s jeho matkou, zvedl se Montoya ze židle a odjel rychle přistaveným sponzorským vozem.

Coulthard nezklamal

"Obávám se, že Juan nemá smysl pro australský humor. Byla to součást reality TV," řekl agentuře Reuters generální manažer australské pobočky společnosti Allianz Greg Fisher. Montoyův úprk podle něj zklamal řadu klientů firmy, kteří doufali, že je závodník proveze po okruhu. Z těchto plánů sešlo. "Měli jsme tu spoustu důležitých partnerů, pro které to byl zkažený den," posteskl si Fisher.

Smysl pro humor naopak nepostrádá David Coulthard, kterého od příští sezóny nahradí u McLarenu právě Montoya. Skotský pilot pobavil diváky v populárním nočním pořadu australské televize Rove Live, když dostal otázku, zda se v přípravě podobně jako astronauti věnuje nácviku opakovaného vstupu. "Velmi rád a jak je to jen možné. Moje přítelkyně se teď dívá v hotelu, tak doufám, že to vezme jako správný podnět," žertoval Coulthard.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.