Hlavní obsah

Montoya novému McLarenu hodně věří

PRAHA

Snědý mladík se s vážnou tváří řítí v okruhovém mercedesu do šikany a nejeví nejmenší známky snahy, že by ubral plyn. Náhle šlápne na brzdový pedál a spolujezdec v tu chvíli ocení kvality čtyřbodových bezpečnostních pásů. "Brzdí to," pronese na oko nezúčastněně Juan Pablo Montoya a dvěma rychlými otočeními volantu protáhne auto šikanou. "Dobrý, ale pomalý," dodá a ťuká si prsty na volantu...

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Juan Pablo Montoya.

Článek

Devětadvacetiletý Kolumbijec je novou posilou týmu West McLaren Mercedes. Po čtyřech letech ve formuli 1 odešel od Franka Williamse. "To je dobrý tým, ale nejsem Němec," jako by chtěl naznačit, že ve stáji, kterou ovládá koncern BMW, neměl rovnocenné podmínky s mladším z dvojice bratrů Schumacherů, Ralfem. "To jsem ale neřekl," dodá se šibalským úsměvem.

Kimi není žádný studený čumák

V novém týmu už si prý zvykl. "Nebylo to těžké. Tady nás dělí jen startovní čísla, jinak máme rovnocenné podmínky. S Kimim vycházíme velmi dobře. I když je Fin, není to žádný studený čumák. Naopak, prima chlapík. U něj vím, že si to budeme rozdávat jen na dráze. Jinak se nemusím ničeho obávat," pravil spokojeně a tím jasně deklaroval, že změnu týmu považuje za krok správným směrem.

Montoya je znám svoji dravostí, tu však bude muset krotit, protože přísná kritéria pro výměnu pneumatik velí rozumnější jízdu s ohledem na jejich šetření. To platí i o motoru. "Nevím, kde to vzniklo, že ničím auta. To je nesmysl. Jezdím hlavou, už nejsem žádný blázen. Vím, že musím dojet a někdy dřív zabrzdit znamená být v součtu rychlejší," odmítl cejch ničitele techniky.  "Věřím mu," ukázal na svůj stříbrný monopost a dodal: "Dá se s ním vyhrávat."

Ferrari nebude vyhrávat věčně

Vítěz čtyř Velkých cen stále věří, že jednou získá i titul mistra světa. "Ferrari nebude vládnout věčně. Myslel jsem si, že už to bude dřív. S jiným cílem, než stále vyhrávat, nemusíte ani do auta sedat. To je ztráta času. Nemá smysl se nějak vyjadřovat k novým technickým pravidlům a omezením, musím se s nimi vyrovnat jako ostatní. Přizpůsobili jsme jim i testování a nový mclaren z toho vychází velmi dobře.

Jsem spokojený, což nepovídám proto, že se to při setkáních s novináři sluší říkat. Samozřejmě, že všechno ukáže až start v Austrálii, ale já se tam těším už teď," pravil s kamennou tváří diplomata, ale pak šibalsky mrkl, jako by chtěl dodat, že s novým mclarenem bude bojovat o přední příčky.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Miami - kvalifikace na sprint dnes 22 : 30
20240503T22 : 30:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.