Hlavní obsah

Montoyův odchod z Williamsu uspíšila roztržka v rádiu

LONDÝN

Kolumbijec Juan Pablo Montoya se svou horkou hlavou postaral už o nejedno vzrušení ve formuli 1. Technický šéf stáje Williams Patrick Head minulý týden přišel s informací, že vztek a emoce stály i za Montoyovým rozhodnutím usednout v sezóně 2005 do kokpitu konkurenčního McLarenu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Juan Pablo Montoya

Článek

Head v rozhovoru pro britský magazín Autosport připustil, že k odchodu kolumbijského pilota přispěla vzrušená hádka přes vysílačky během Velké ceny Francie v červenci loňského roku.

Montoya v průběhu závodu v Magny-Cours nabyl dojmu, že jeho stájový kolega Ralf Schumacher dostal přednost při zastávce v boxu. Svou nespokojenost si nenechal pro sebe a celému týmu řekl do vysílačky pěkně od plic, co si o celé věci myslí.

"Nesprávně došel k názoru, že Ralf dostal v boxech přednost. Následně nám spílal deset minut do sluchátek," přiblížil Head. Stáj prý po závodu zaslala Montoyovi písemnou důtku.

Zbytek závodu na půl plynu

"Navíc se pak urazil a zbytek závodu dojel, jen aby se neřeklo," míní Head. Williams ve Francii dosáhl na druhý double v řadě, R.Schumacher na prvním místě nadělil Montoyovi necelých čtrnáct sekund.

"Juan je horkokrevný Jihoameričan a tohle prostě nepřešel. Myslím, že záhy poté uzrálo jeho definitivní rozhodnutí přijmout nabídku McLarenu," přiznal Head. Osmadvacetiletý Montoya bude usedat za volant williamsu i v letošní sezóně, kterou už 7. března odstartuje Velká cena Austrálie.

Podle rodáka z Bogoty jsou ovšem vztahy v týmu naprosto bezproblémové a všichni věří, že buď on nebo R. Schumacher ukončí nadvládu stáje Ferrari a zastaví vítězné tažení šestinásobného mistra světa Michaela Schumachera.

Reklama

Související témata: