Hlavní obsah

Piloti formule 1 Räikkönen i Giovinazzi zůstávají v Alfě Romeo

Finský veterán Kimi Räikkönen i Antonio Giovinazzi budou také v příští sezoně mistrovství světa formule 1 jezdit za stáj Alfa Romeo. Švýcarský tým o prodloužení spolupráce s oběma piloty informoval na svých internetových stránkách.

Foto: Jorge Guerrero, ČTK/AP

Fin Kimi Raikkönen na voze Alfa Romeo.

Článek

Jednačtyřicetiletý Räikkönen je nejstarším pilotem ve startovním poli. Na kontě má 21 vítězství a v roce 2007 se s Ferrari stal mistrem světa. Finský jezdec ve formuli 1 závodil i za McLaren a Lotus a je také rekordmanem v počtu startů, kterých má na kontě 324. V týmu Alfy Romeo působí od loňska.

"Alfa Romeo je pro mě více než tým, je to jako moje druhá rodina. Panuje tady jedinečná atmosféra, což mi dodává motivaci do devatenácté sezony ve formuli 1. Kdybych tomuto projektu nevěřil, nebyl bych tady," řekl Räikkönen.

Šestadvacetiletý Giovinazzi si první start v F1 připsal před třemi lety v barvách Sauberu. První kompletní sezonu odjel loni po přejmenování týmu na Alfa Romeo, kdy díky pátému místu ve Velké ceně Brazílie zaznamenal dosud nejlepší výsledek v kariéře. V probíhajícím ročníku italský pilot byl nejlépe devátý.

Angažmá jinde si tak bude muset hledat syn legendárního Michaela Schumachera Mick, jenž byl považován za jednoho z kandidátů na jezdecké místo v Alfě Romeo. Šanci by mohl dostat ve stáji Haas, která pro novou sezonu zatím nemá piloty pod smlouvou.

Reklama

Související témata: