Hlavní obsah

První trénink F1 v Kanadě trval tři minuty, nejrychlejší čas stihl zajet Botttas

Jen tři minuty trval první trénink na Velkou cenu Kanady vozů formule 1. Pořadatelé osmého podniku sezony jízdu po technických potížích Pierra Gaslyho z Alpine přerušili a kvůli závadě na kamerovém systému v ní nenechali pokračovat. Nejrychlejší čas stačil zajet Fin Valtteri Bottas z Alfy Romeo před domácím Lancem Strollem a Španělem Fernandem Alonsem z Aston Martinu.

Foto: Profimedia.cz

Valtteri Bottas z Alfy Romeo

Článek

"Restart sekce se odložil kvůli problémům s místní infrastrukturou kolem okruhu. Místní organizátoři pracují na vyřešení problémů. Do té doby nemůžeme trénink z bezpečnostních důvodů obnovit," uvedlo na twitteru vedení šampionátu

Piloti absolvovali na okruhu v Montrealu maximálně tři kola, měřený čas zajelo pouze dvanáct z nich. Obhájce loňského vítězství a úřadující mistr světa Nizozemec Max Verstappen z Red Bullu, který vede v šampionátu o 53 bodů před týmovým kolegou Mexičanem Sergiem Pérezem, byl pátý.

Pořadatelé následně uvedli, že druhý trénink dnes začne o půl hodiny dříve (22:30 SELČ). Místo původních šedesáti minut bude trvat 90.

Tréninky na Velkou cenu Kanady, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Montrealu:
1. Bottas (Fin./Alfa Romeo) 1:18,728
2. Stroll (Kan./Aston Martin) -0,447
3. Alonso (Šp./Aston Martin) -1,079
4. Pérez (Mex./Red Bull) -1,426
5. Verstappen (Niz./Red Bull) -1,503
6. Piastri (Austr./McLaren) -2,768

Reklama

Související témata: