Hlavní obsah

Leclercova helma vynesla pro záplavami zasažený italský region rekordní sumu

Helma pilota Ferrari Charlese Leclerca, v níž před měsícem závodil v domácí Velké ceně Monaka, se vydražila ve prospěch obětí květnových záplav v regionu Emilia-Romagna za rekordních 306.000 eur (asi 7,24 milionu korun). Podle aukční síně Sotheby's je to nejvyšší částka, kterou kdy zájemce zaplatil za závodní přilbu.

Foto: Nacho Doce, Reuters

Pilot Ferrari Charles Leclerc během tréninku na VC Španělska.

Článek

Dosavadní rekord podle Sotheby's držela helma Ayrtona Senny, kterou trojnásobný brazilský mistr světa nosil v roce 1990. V roce 2019 se prodala za 162.000 eur. Tuto částku nyní podepsaná Leclercova červeno-bílá helma vytvořená speciálně pro monackou Grand Prix, v níž dojel šestý, výrazně překonala.

Leclerc věnoval do charitativní aukce "Charles Leclerc pro Emilia-Romagna" na pomoc italskému regionu zasaženému v polovině května ničivými záplavami ještě další součásti závodního vybavení. Kombinéza vynesla 61 200 eur, rukavice 42 000 eur a boty se prodaly za 20 400. Celkem akce vynesla 429 600 eur.

Při bleskových záplavách po přívalových deštích v severoitalském regionu zemřelo patnáct lidí. Živelní katastrofa si mimo jiné vynutila i zrušení Velké ceny Emilia-Romagna, protože pod vodou se částečně ocitl i okruh v Imole, který je domovem Ferrari. Formule 1 a italská stáj už na pomoc s odstraňováním škod věnovaly po milionu eur.

Reklama