Hlavní obsah

První trénink na Velkou cenu USA vyhrál Sainz před Verstappenem

Úvodní trénink na Velkou cenu USA formule 1 vyhrál Carlos Sainz z Ferrari. Španělský pilot zajel na trati v Austinu o 224 tisícin sekundy rychlejší čas než jistý mistr světa Max Verstappen z Red Bullu. Třetí byl Lewis Hamilton z Mercedesu.

Foto: Jerome Miron, Reuters

Carlos Sainz při tréninku v Austinu.

Článek

Verstappenův tým Red Bull si může tři závody před koncem zajistit triumf v Poháru konstruktérů a nahradit po osmi letech na trůnu Mercedes. "Rudí býci" vedou před 19. Grand Prix sezony o 165 bodů před Ferrari. Aby mohli v neděli slavit, musí po závodě vést alespoň o 147 bodů.

Druhý pilot Red Bullu Sergio Pérez, jemuž patří v průběžném pořadí druhá příčka, vyměnil před tréninkem spalovací motor a odstartuje o pět míst dál, než skončí v kvalifikaci. Stejný trest obdrží také Čou Kuan-jü z Alfy Romeo.

Zahajovacího tréninku se nezúčastnil třetí muž šampionátu Charles Leclerc z Ferrari, jehož nahradil v kokpitu Robert Shwartzman. Šanci dostali také Logan Sargeant ve Williamsu, Théo Pourchaire v Alfě Romeo či Álex Palou v McLarenu. Pouhých pár minut strávil na trati Antonio Giovinazzi z Haasu, jenž hned v úvodu havaroval a do tréninku již nezasáhl.

Druhý trénink začne o půlnoci SELČ.

Tréninky na Velkou cenu USA, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Austinu:
První trénink:
1. Sainz (Šp./Ferrari) 1:36,857
2. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,224
3. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,475
4. Stroll (Kan./Aston Martin) -0,603
5. Pérez (Mex./Red Bull) -0,658
6. Alonso (Šp./Alpine) -0,856
0:00 druhý trénink

Reklama

Související témata: