Hlavní obsah

Krok od formule 1. Český pilot Staněk by už brzy měl závodit v F2

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český pilot Roman Staněk se zřejmě už velmi brzy ocitne jediné patro od formule 1. Byť to sice ještě není oficiálně stvrzeno, tak právě 18letý jezdec by měl mít podle francouzského motoristického webu Autohebdo zajištěné místo pro příští sezonu v šampionátu F2, tedy jakési juniorce F1. A co víc – závod F2 by mohl okusit ještě letos při listopadovém klání v Abú Zabí. To jsou pro český motorsport skvělé zprávy.

Foto: Joan Codina, FotoFormulak.com

Český pilot z formule 3 Roman Staněk.

Článek

Staněk v letošní sezoně do posledního klání bojoval o titul v šampionátu F3, jenž je součástí vybraných závodních víkendů F1. Nakonec skončil pátý a říkal: "Formule 3 je určitě nejtěžší šampionát na světě."

Nebyl si jistý, co se bude dít v nadcházející sezoně, nicméně měl od stáje Trident, za kterou závodil, slíbený alespoň test v F2. Teď se však otevřela cesta k tomu, aby si zazávodil ve formuli 2 ještě letos. Tým Trident rozvázal před posledním závodem sezony kontrakt s Calanem Williamsem a v motoristickém zákulisí se má za téměř hotovou věc, že ho v Abú Zabí nahradí právě Staněk.

Však i on sám pro server formule.cz o možném startu uvedl: "Určitě mě to láká. Proběhla jednání mezi mnou a týmem a uvidíme, jak se to vyvrbí. Nevím, jak to momentálně vypadá mezi týmem a mým managementem. Byla by to pro mě samozřejmě super příležitost. Naučil bych se spoustu nových věcí a tak dále. Trochu nás brzdí omezený rozpočet."

V motorsportu jsou samozřejmě peníze klíčové, protože jezdci v 99 procentech za angažmá platí. To oni si musí sehnat sponzory, aby sedačku získali.

Ovšem už zmíněný server autohebdo.fr uvedl, že Staněk je pilotem, na kterého Trident hodlá vsadit v F2 i v příští sezoně. Pak by bylo zcela logické, že mu dá šanci už teď. Pokud jsou jeho informace správné, bude mít Česko ve "druhé" formulové lize zastoupení po 10 letech, kdy v GP2 závodil Josef Král.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Miami dnes 22 : 00
20240505T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami
Velká cena Miami
Velká cena Miami
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články