Hlavní obsah

Räikkönen do Ferrari? Nesmysl, jezdecké rošády nejsou na pořadu dne, tvrdí Scuderia

Praha

Týmové složení pro příští sezónu absolutně neřešíme, soustředíme se jen na co nejúspěšnější dokončení letošního ročníku mistrovství světa. Tečka. Odpověď stáje Ferrari na informaci finského listu Ilta-Sanomat o chystaném návratu Kimiho Räikkönena do italského týmu byla kusá. Podle BBC ovšem ve vedení Scuderie panuje názor, že finský pilot by byl vítanou náhradou za Felipeho Massu.

Foto: Profimedia.cz

Kimi Räikkönen

Článek

„Momentálně se ani v nejmenším nezaobíráme situací na jezdeckém trhu," reagoval mluvčí Ferrari na dotaz pro BBC, co je pravdy na informacích finského listu. Scuderie prý věnuje veškerou energii na oživení šancí Fernanda Alonsa na boj o titul. „To je naše priorita. Jezdci nejsou problém, a to i v případě, že bychom měli v plánu Felipeho vyměnit," dodal mluvčí italské stáje.

Prohlášení navenek jsou ovšem jedna věc, na druhé straně jsou pak názory uvnitř vedení. A někteří členové managementu podle BBC považují Räikkönena za ideální variantu, jak nahradit Massu.

„Jenže to by pro Ferrari v důsledku znamenalo přiznání chyby, když v roce 2009 vyplatili Räikkönena předčasně ze smlouvy, aby uvolnili místo pro Fernanda Alonsa," tvrdí zdroj BBC.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Miami - kvalifikace na sprint dnes 22 : 30
20240503T22 : 30:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.