Hlavní obsah

Red Bull už nebude tak dominantní, prorokuje Button

Sebastian Vettel bude pořád patřit mezi jasné kandidáty na titul ve formuli 1, rozhodně jej ale nezíská tak suverénním způsobem jako v uplynulé sezóně. Alespoň pilot McLarenu Jenson Button je o tom přesvědčen. „Red Bull už nebude mít takový náskok,“ věří loňský vicemistr světa.

Foto: Albert Gea, Reuters

Pilot McLarenu Jenson Button při testech v Barceloně.

Článek

Vettel si loni došel pro druhý titul v řadě zcela jednoznačně, jedenáct závodů vyhrál a poslední čtyři podniky MS jel už jako jistý šampión. Podle Buttona ale dosavadních sedm dnů oficiálních testů v Jerezu a Barceloně naznačuje, že se výrazná dominance Red Bullu ztrácí.

„Seb je pořád jasným favoritem, vždyť je dvojnásobným mistrem světa. Red Bull bude silný i po úpravách technických regulí, nemyslím si ale, že budou v úvodu sezóny drtit zbytek startovního pole jako loni,“ je přesvědčen jezdec McLarenu.

Světový šampión z roku 2009, kdy získal titul v barvách týmu Brawn GP, odkroužil ve čtvrtek na Katalánském okruhu 114 kol a ve výsledkové listině mu patřilo čtvrté místo se ztrátou půldruhé sekundy na nejrychlejšího Pastora Maldonada s williamsem.

„Proti Jerezu jsme zatím na voze mnoho věcí nezměnili. Děláme malé krůčky, ale ten opravdu velký krok přijde až na úvod sezóny v Melbourne. Na první závod máme připravený balík vylepšení a simulace ve větrném tunelu potvrzuje, že jsme na dobré cestě,“ podotkl Button.

Reklama

Související témata: