Hlavní obsah

Ricciardo na konci sezony předčasně skončí v McLarenu

Pilot formule 1 Daniel Ricciardo na konci sezony předčasně skončí v týmu McLaren. Třiatřicetiletý Australan měl opci na působení v britské stáji ještě na rok 2023, tým ho však ze smlouvy vyplatil. Podle agentury AP zaplatil McLaren za předčasné ukončení kontraktu 15 milionů dolarů (373 milionů korun).

Foto: Jennifer Lorenzini, Reuters

Daniel Ricciardo na konci sezony předčasně skončí v McLarenu

Článek

O Ricciardově odchodu z týmu se spekulovalo už delší dobu. Rodák z Perthu sice loni v Monze zajistil McLarenu první vítěznou Grand Prix od roku 2012, ve většině závodů ho však zastiňoval jeho kolega Lando Norris. Letos nasbíral Ricciardo v mistrovství světa jen 19 bodů (Norris 76) a v průběžném pořadí je dvanáctý.

Očekává se, že Ricciardo má v McLarenu uvolnit místo jednadvacetiletému krajanovi Oscaru Piastrimu. Talentovaný šampion formule 2 odmítl prodloužit smlouvu s týmem Alpine, kde byl rezervním jezdcem a měl být nástupcem odcházejícího Fernanda Alonsa.

Jeden z nejpopulárnějších jezdců v současné F1 Ricciardo jezdí za McLaren od loňska. Předtím závodil v týmech Toro Rosso, HRT, Renaultu a Red Bullu, v jehož barvách během pětiletého působení skončil v celkovém pořadí šampionátu dvakrát třetí. Na kontě má osm vítězných Velkých cen.

Reklama

Související témata: