Hlavní obsah

Formule 1 se do Ruska v nejbližších letech nevrátí, tvrdí její šéf Domenicali

Mistrovství světa formule 1 se v nejbližších letech do Ruska nevrátí. Uvedl to šéf seriálu Stefano Domenicali pro Sport Bild. Ruská strana na to reagovala výzvou k vrácení peněz za letošní zrušený závod.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Lewis Hamilton na trati Velké ceny Francie. Ilustrační foto.

Článek

Velká cena Ruska se měla jet letos v září v Soči, ale vedení seriálu ji zrušilo hned druhý den po zahájení invaze vojsk na Ukrajinu. Od příštího roku se měla Grand Prix jet v Petrohradu, nicméně Domenicali uvedl, že F1 se do Ruska jen tak nevrátí.

"Vždy jsem zastával názor, že nikdy nemáte říkat nikdy. Ale v tomto případě můžu s jistotou slíbit - už s nimi nadále nebudeme jednat. V Rusku už se jezdit nebude," řekl Domenicali Sport Bildu.

Šéf promotérské organizace Grand Prix Ruska Alexej Titov na Domenicaliho slova reagoval výzvou k refundaci peněz za letošní zrušený závod. "Dluh tu je a naše pozice zůstává nezměněna. Očekáváme vrácení platby bez ohledu na současné názory vedení formule 1 na pořádání závodů v Ruské federaci," řekl Titov agentuře TASS.

"Situace ve světě sportu je v současnosti mimořádně zpolitizovaná a takto je potřeba Domenicaliho slova vnímat. Budoucnost našich vztahů je aktuálně nejasná. Zohledníme Domenicaliho postoj při naší další práci," řekl promotér Velké ceny Ruska.

V Soči se jezdila Grand Prix nepřetržitě od olympijského roku 2014 a všechny závody vyhrál Mercedes.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint