Hlavní obsah

Rossi při druhém testování s Ferrari udělal na Schumachera dojem

VALENCIE

Motocyklový šampion Valentino Rossi dal při druhém testování s Ferrari zapomenout na nevydařenou úterní premiéru. Zatímco při prvních veřejných jízdách nedokončil na mokrém okruhu ani jedno kolo, ve středu ve Valencii odkroužil s předloňským modelem monopostu 53 okruhů a byl devátým nejrychlejším z patnácti testujících.

Článek

Svým časem 1:12,851 minuty zaostal šestadvacetiletý suverén motocyklové královské kubatury MotoGP o víc než sekundu za sedminásobným mistrem světa Michaelem Schumacherem, který testoval nové ferrari. Získal ale například skalp Davida Coultharda s vozem Red Bull. Na nejrychlejšího úřadujícího šampiona Fernanda Alonsa s renaultem ztratil 1,56 sekundy.

Na německou hvězdu Ferrari udělal dojem, podle Schumachera má Rossi šanci dostat se do formule 1. "Má na to dost talentu. Dokonce bych řekl, že je jednodušší přejít z motorek k autům než naopak," řekl v rozhovoru pro list L'Equipe Schumacher, jenž vloni zkoušel jízdu na motocyklu Ducati třídy MotoGP.

Napravil úterní propadák

Spokojeni s Rossiho vystoupením byli i představitelé Ferrari. "Byl to velice dobrý výkon, to nemůžeme popřít," řekl mluvčí italské stáje. "Lidé, kteří v úterý říkali, že to byl propadák, teď museli změnit názor," dodal.

Rossi, jenž v šampionátu silničních motocyklů v posledních pěti sezonách kraloval nejsilnější kubatuře MotoGP, koketuje s formulí 1 od roku 2004. Dosud ale s Ferrari testoval jen soukromě, nyní se poprvé měřil na trati s jezdci z různých stájí. Se stájí Yamaha má platnou smlouvu ještě na tuto sezonu, co bude dělat poté, se zatím jen spekuluje.

Schumacherovi zájem novinářů o Rossiho ulevil

Jeho vystoupení vzbudilo ve Valencii velkou pozornost, na okruh dorazilo přibližně pět tisíc fanoušků a množství novinářů. "Je to naprosto ojedinělá zkušenost, vidět, jak dokáže na sebe soustředit veškerou pozornost. Je to pro mne ale vítaná novinka, je pak jednodušší dělat svou práci," řekl Schumacher s úsměvem.

Reklama

Související témata: