Hlavní obsah

Schumacher? Případ bez naděje, tvrdí přítel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Optimistických zpráv je v tomto směru málo, teď navíc přichází jedna vyloženě pesimistická. Michael Schumacher je „případ bez naděje“. Takto s tragickým nádechem aktualizuje zvěsti o stavu šampiona formule 1 jeho dobrý známý Roger Benoit.

Foto: Profimedia.cz

Michael Schumacher na snímku z roku 2012 v Austinu.

Článek

Slavný Němec utrpěl těžká zranění při nehodě na lyžích v roce 2013. Málokdo ho od té doby viděl nebo navštívil. Ví se jen málo. Útržkovité zprávy od nejbližších ale naznačují, že lze jen těžko počítat s tím, že by se třeba jen přiblížil normálnímu životu.

Benoit, novinář, který udržuje dobré kontakty s jezdci formule 1 a kdysi tradičně s doutníkem pravidelně probíral závody i se Schumacherem, nasadil zcela ponurý tón…

V rozhovoru pro švýcarský list Blick odmítl poskytnout konkrétní aktuální informace, zprvu jen odkázal na nedávná slova Schumacherova syna Micka o tom, že by ´dal cokoliv za to, aby si mohl promluvit s tátou´.

„Tato věta říká vše o tom, jak se jeho otci dařilo více než 3500 dní. Případ bez naděje,“ reprodukuje Benoitovo vyjádření Dailymail.co.uk.

Zlepšení je spíše jen přáním blízkých než realitou. Zůstává smutek. Mick Schumacher, který v letech 2021 a 2022 jezdil za tým formule 1 Haas a nyní je rezervním pilotem Mercedesu a McLarenu, loni řekl: „Myslím, že táta a já bychom si teď rozuměli jinak. Měli bychom toho mnohem víc, o čem bychom si mohli povídat. Jen kvůli tomu bych se vzdal všeho. Tyto chvíle, které, jak věřím, zažívá mnoho lidí se svými rodiči, už pro mě nejsou, nebo jen v menší míře.“

Situaci kolem Schumachera rodina zahaluje. Širší okolí ví minimum. Někteří přátelé, a dokonce i členové rodiny byli prý nejbližšími při kontaktu drženi ve tmě ve snaze zabránit jakémukoli úniku informací či fotografií do tisku.

Sedminásobný mistr světa F1, který v roce 2013 utrpěl zranění ohrožující život při nehodě na lyžích ve francouzských Alpách, nebyl na veřejnosti vidět už více než deset let.

Poté, co upadl a narazil hlavou na kámen, strávil 250 dní v nemocnici, než byl přepraven domů.

Manželka postiženého šampiona F1 Corinna prolomila své osmileté mlčení o nehodě v dokumentu Netflixu z roku 2021 Schumacher, ve kterém odhalila, že byl ‚jiný‘ od zranění, ale stále ‚tady‘. Rozplakala se při tom.

„Jsme spolu. Bydlíme spolu doma. Provádíme terapii. Děláme vše, co je v našich silách, aby byl Michael lepší a aby se cítil pohodlně,“ uvedla tehdy.

Reklama