Hlavní obsah

Schumacher příští rok v F1? Di Montezemolo chce pro něj třetí vůz

PRAHA

Prezident italské stáje Ferrari Luca di Montezemolo se nevzdává naděje na návrat sedminásobného světového šampióna Michaela Schumachera do formule 1. "Budu pokračovat v boji za to, aby v příští sezóně měl každý tým tři vozy. Jedno z nich bych pak s radostí nabídl právě Michaelovi," prohlásil di Montezemolo v rozhovoru pro italský deník La Stampa.

Článek

Když se v pondělí večer prezident Ferrari Luca di Montezemolo dozvěděl, že  Michael Schumacher nebude moci usednout do monopostu za zraněného Felipe Massu, byl zklamaný. "V posledních dnech Michael předpokládal, že se vrátí do Německa a podrobí se dalšímu vyšetření. Měla to být formalita. Doktoři ale zjistili, že stále není něco v pořádku. Takže to nebudeme lámat přes koleno. Se svým zdravím bychom neměli hazardovat," uvedl di Montezemolo.

"Samozřejmě, že jsem z toho smutný. Hlavně kvůli tomu, s jakým nadšením Michael tuto výzvu přijal. Bylo to nadšení kluka, ne bývalého šampióna. Zhubl čtyři kila na stejnou váhu jakou měl v říjnu 2006 při posledním závodě. Takže si zkuste představit, jak mu bylo, když zjistil, že nemůže jet. Bylo by to pro něj opravdu příliš riskantní," dodal prezident Ferrari.

Přesto se Luca di Montezemolo nevzdává představy, že se legendární jezdec do formule 1 jednou vrátí. "Michaelovi je sice čtyřicet, ale pořád je jako z jiné planety. Budu pokračovat v boji za to, aby v příští sezóně měl každý tým tři vozy. Jedno z nich bych pak s radostí nabídl právě Michaelovi," prohlásil jednašedesátiletý Ital.

Za zraněného Felipe Massu ve Velké ceně Evropy, která se pojede 23. srpna ve Valencii, nakonec nastoupí osmatřicetiletý testovací jezdec Ferrari Luca Badoer. "Luca je jedním z nás, věřím mu. Osud mu nabídl jedinečnou šanci a on ji teď musí maximálně využít. Všichni ho budeme podporovat, jak to jen bude možné. I Michael mu bude pomáhat," uzavřel Luca di Montezemolo.

Reklama

Související témata: