Hlavní obsah

Sebevědomí mu nechybí! Verstappen chce být už příští rok mistrem světa

Praha

Nejmladší závodník formule 1, teprve devatenáctiletý Max Verstappen, hýří sebevědomím. Nizozemský pilot doufá, že už v příštím roce by mohl bojovat o titul mistra světa.

Foto: Henry Romero, Reuters

Max Verstappen

Článek

Do světa formule 1 vlétl Max Verstappen jako velká voda. Ve své premiérové sezóně v roce 2015 dokázal několikrát bodovat. A letos už dokonce vystoupal na stupínek nejvyšší, když v květnu ovládl Velkou cenu Španělska. Tím překonal i svého otce Jose Verstappena, který během své osmileté kariéry v F 1 dojel dvakrát na třetím místě.

Není tedy divu, že si benjamínek ve formuli 1 dává pro příští rok cíl nejvyšší. Věří totiž, že pokud mu tým Red Bull připraví konkurenceschopný monopost, bude moci bojovat o titul mistra světa. „Myslím, že už jsem na to připraven,“ uvedl pro Motorsport.com. „Jakmile máte k dispozici vítězné auto, vaše myšlení se úplně změní,“ dodal závodník, který je znám i svými kontroverzními souboji se soupeři. Proto má ve "vítězném voze" i vidinu toho, že dokáže vylepšit svůj přístup k závodění.

„Nemusíte jet celou dobu na sto pět procent, ale můžete trochu zvolnit, což je velké plus. Vím, že se člověk vždy musí snažit jet co nejlépe, aby vyhrál. Jenže někdy se to nepovede a ostatní si pak myslí, že jste agresivní,“ vysvětluje.

U Toro Rosso to bylo vypjatější

Max Verstappen také zavzpomínal na své začátky u stáje Toro Rosso, odkud začátkem května zamířil do Red Bullu. „V Toro Rosso chtějí jezdci udělat dobrý dojem, aby mohli přestoupit k lepšímu týmu. Jsou tam tedy vypjatější situace. Když už se ale do top stáje dostanete, uvolníte se a začnete se soustředit jen na boje o stupně vítězů," uzavřel nizozemský talent.

Reklama