Hlavní obsah

Šéf Ferrari si nemůže vynachválit talentovaného Leclerca. To, jak se stále zlepšuje, mě překvapilo, tvrdí

Do Ferrari přišel s minimálními zkušenostmi jezdce formule 1. Měl za sebou jen jednu sezonu u Sauberu a mnoho fanoušků diskutovalo, že italský tým udělal riskantní krok. Avšak Charles Leclerc překvapil. Šéf Ferrari Mattia Binotto si po půlce sezony nemůže talentovaného mladíka vynachválit.

Foto: Profimedia.cz

Matttia Binotto a Charles Leclerc.

Článek

Když loni na podzim Ferrari oznámilo, že s tehdejším Sauberem (nyní Alfa Romeo) udělalo výměnu a do týmu za zkušeného Kimiho Räikkönena vzalo Charlese Leclerca, mnoho fanoušků se tomuto odvážnému kroku divilo. Talentovaný mladík, který měl za sebou rok působení ve formuli 1 a který se v roce 2017 stal šampionem F2, však oslnil.

Hned v úvodu sezony při Velké ceně Bahrajnu usiloval o své první vítězství ve formuli 1, avšak několik kol před cílem mu vypověděl službu generátor kinetické energie, a nakonec dojel třetí. Ještě lépe pak dopadl v Rakousku, kde byl druhý. V průběžném pořadí šampionátu mu se sto dvaatřiceti body patří páté místo.

„Když se podívám na první polovinu sezony, myslím, že Charlesův vývoj vypadá velice dobře,“ prohlásil Mattia Binotto šéf Ferrari na webu Motorsport.com. „Ze začátku na něj bylo vyvíjeno mnoho tlaku, protože se stal jezdcem Ferrari. Věděli jsme, že Charles je talent a dokáže být velmi rychlý, ale překvapil mě, jak se dokáže poučit z chyb, a to je možná ještě důležitější,“ vyprávěl Binotto dál.

„Jeho spolupráce s týmem, to, jak se podílí na vývoji vozu, jak se závod od závodu zlepšuje, je další kladem. A to, jak se neustále zlepšuje, mě opravdu hodně překvapilo,“ uzavřel Binotto, který se po letní přestávce přesunul s týmem do Belgie, kde se tento víkend uskuteční další závod šampionátu.

Reklama

Související témata: