Hlavní obsah

Šílený trénink F1. Pérez měl nehodu, Hamilton s Verstappenem museli čekat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hodně nečekaný průběh měly úvodní tréninky na nedělní Velkou cenu Maďarska formule 1. Ten první ovlivnily déšť a nehoda mexického pilota Red Bullu Sergia Péreze. Nejrychlejší čas první části zajel Brit George Russell z Mercedesu. Jeho týmový kolega Lewis Hamilton ani lídr šampionátu Max Verstappen z Red Bullu za špatných podmínek neobkroužili ani jedno měřené kolo. Nizozemský obhájce titulu se nakonec musel v pokračování tréninkového dnu spokojit až s jedenáctým časem. Nejrychlejším mužem dne byl Charles Leclerc z Ferrari.

Foto: Denes Erdos, ČTK/AP

Nehoda mexického pilota Red Bullu Sergia Péreze skončila poškozením monopostu.

Článek

Druhý muž průběžného pořadí Pérez probrzdil v úvodu tréninku pátou zatáčku a skončil v trávě mimo trať. "Byla to moje chyba a jsem vděčný týmu, že dal vůz dohromady, abychom mohli ve druhém tréninku odjet alespoň pár kol," řekl Pérez. Po jeho nehodě byl trénink na osm minut přerušen a následně začalo pršet, takže jezdci neměli příliš možností zajet měřená kola. Pérez nakonec ve druhé části vyjel až 18. pozici.

Hamilton a Verstappen ve druhém tréninku už v suchých podmínkách skončili až ve druhé desítce pořadí. Leclerc byl o 15 tisícin rychlejší než Lando Norris z McLarenu, třetí byl Pierre Gasly z Alpine. Verstapen zajel o 593 tisícin horší čas než monacký lídr, Hamilton zaostal o více než sekundu. Při jedenáctém závodě sezony se nicméně čekají výrazně vyšší teploty a v trénincích získaná data zřejmě nebudou pro týmy směrodatná.

"Auto se nechovalo špatně. Bylo trochu nedotáčivé, ale když jsem zkusil Long Run, zdálo se konkurenceschopné," řekl Verstappen, který v Maďarsku startuje s vozem vybaveným některými novými díly. "Je těžké teď něco říct o rychlosti, ale celkově je to pořád silné auto," dodal.

V sobotu je na programu třetí trénink a kvalifikace. V neděli bude Verstappen útočit na sedmý triumf za sebou a devátý v sezoně, jímž by vylepšil aktuální náskok 99 bodů v čele před Pérezem.

Tréninky na Velkou cenu Maďarska, závod MS vozů formule 1:
První trénink:
1. Russell (Brit./Mercedes) 1:38,795
2. Piastri (Austr./McLaren) -0,359
3. Stroll (Kan./Aston Martin) -1,218
4. Norris (Brit./McLaren) -1,482
5. Alonso (Šp./Aston Martin) -1,892
6. Bottas (Fin./Alfa Romeo) -2,237.
Druhý trénink:
1. Leclerc (Mon./Ferrari) 1:17,686
2. Norris -0,015
3. Gasly (Fr./Alpine) -0,232
4. Cunoda (Jap./AlphaTauri) -0,248
5. Ocon (Fr./Alpine) -0,359
6. Hülkengberg (Něm./Haas) -0,372

Reklama

Související témata: