Hlavní obsah

Stáj F1 Ferrari prodloužila o dva roky smlouvu se Sainzem

Španělský pilot formule 1 Carlos Sainz bude minimálně do konce sezony v roce 2024 jezdit za Ferrari. Italská stáj dnes na svém webu informovala o tom, že se sedmadvacetiletým jezdcem o dva roky prodloužila smlouvu.

Foto: Asanka Brendon Ratnayake, ČTK/AP

Carlos Sainz na Velké ceně Austrálie

Článek

"Vždycky jsem říkal, že ve formuli není lepší tým, za který byste mohli jezdit. A po více než roce v něm to můžu jen potvrdit. Je to opravdu něco výjimečného," uvedl v prohlášení španělský pilot.

Sainz do Ferrari přišel před minulou sezonou z McLarenu. V prvním ročníku v novém působišti dojel bývalý pilot Toro Rosso a Renaultu čtyřikrát na stupních vítězů a v konečném pořadí mistrovství světa obsadil pátou příčku.

V probíhající sezoně má Sainz na kontě druhé a třetí místo, naposledy v Austrálii závod nedokončil. V průběžné klasifikaci je po třech Velkých cenách třetí, vede jeho týmový kolega Charles Leclerc.

"Budu se opakovat, ale myslím, že máme nejlepší dvojici jezdců ve formuli. Takže i s ohledem na výsledky bylo prodloužení smlouvy s Carlosem zcela pochopitelný krok," přidal šéf Ferrari Mattia Binotto.

Reklama

Související témata: