Hlavní obsah

Stáj F1 Racing Point dostala důtku za pozdní nahlášení nákazy

Portimao/Praha

Světová automobilová federace FIA udělila důtku stáji formule 1 Racing Point za pozdní nahlášení skutečnosti, že se pilot Lance Stroll nakazil koronavirem. Tým tím porušil protokol, který před začátkem sezony poznamenané pandemií sestavilo vedení F1, uvedl server autosport.com.

Foto: Sport.cz

Racing Point odhalil nový monopost.

Článek

Stroll před dvěma týdny nestartoval kvůli nemoci ve Velké ceně Eifelu. Teprve v tomto týdnu ale třiatřicetiletý Kanaďan oznámil prostřednictvím sociálních sítí, že prodělal nákazu covidem-19. Stroll ve středu popsal, že na Nürburgring dorazil po negativních předzávodních testech, ale v sobotu už se necítil dobře a při vyšetření po návratu domů do Švýcarska odevzdal vzorek pozitivní na koronavirus.

V rozporu s protokolem, který nařizuje oznámit takovou věc bez prodlení, zveřejnil případ až po domácí karanténě a pondělním negativním testu. Stroll konstatoval, že měl jen mírné příznaky a nyní se cítí zdráv natolik, že může absolvovat víkendovou Velkou cenu Portugalska.

Šéf Racing Pointu Otmar Szafnauer dnes oznámil, že pozitivní test měl i jezdcův otec Lawrence Stroll. Oba se ale podle něj nakazili nezávisle na sobě, protože nebyli v kontaktu.

Na Nürburgringu Strolla nahradil německý pilot Nico Hülkenberg, který už předtím zaskočil dvakrát v Silverstonu za druhého pilota Racing Pointu Mexičana Sergia Péreze, jenž rovněž prodělal covid. Preventivně je Hülkenberg s týmem i v Portugalsku.

Reklama