Hlavní obsah

Staněk nedokončil závod v Džiddě a stále v F2 nebodoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český jezdec Roman Staněk nedokončil hlavní závod formule 2 v saúdskoarabské Džiddě a nebodoval ani při čtvrtém letošním startu. Zvítězil Brazilec Enzo Fittipaldi z týmu Van Amersfoort o 7,895 sekundy před Indem Kušem Mainim. Třetí byl vítěz pátečního sprintu Nor Dennis Hauger.

Foto: Dutch Photo Agency

Český pilot F2 Roman Staněk

Článek

Dvacetiletý Staněk nebyl klasifikován ze čtyř letošních závodů potřetí. Minulý týden nedokončil sprint v Bahrajnu a v pátečním sprintu v Džiddě byl diskvalifikován z desátého místa, neboť stejně jako jeho kolega z týmu Trident Richard Verschoor porušil technická pravidla. Nizozemec Verschoor přišel dokonce o vítězství.

Rodák z Valašského Meziříčí vyrazil do závodu z 11. místa. Po startu doplatil na kolizi před ním jedoucího Španěla Pepeho Martího. Ve snaze se mu vyhnout prudce zabrzdil a zhasl mu motor.

„Jak se přede mnou otočil a je to tady úzké, vedle další vozidla, tak jsem neměl kam jet a měli jsme malý kontakt. Už jsem tam nemohl dát jedničku a rozjet se normálně,“ řekl Staněk televizní stanici Nova. „Je to těžké, ale musím stále hledat pozitiva. Takový je občas život v motorsportu,“ doplnil.

Vítězný Fittipaldi se posunul v průběžném pořadí šampionátu F2 na druhé místo. S patnáctibodovým náskokem vede Zane Maloney z Barbadosu, který dnes skončil sedmý.

Šampionát bude pokračovat za dva týdny závodem v Melbourne.

Závod šampionátu vozů formule 2 v Džiddě (Saúdská Arábie) – hlavní závod:
1. Fittipaldi (Braz./Van Amersfoort Racing) 56:57,579
2. Maini (Indie/Invicta Racing) -7,895
3. Hauger (Nor./MP Motorsport) -9,348
...STANĚK (ČR/Trident) nedokončil
Průběžné pořadí:
1. Maloney (Barb./Rodin) 47
2. Fittipaldi 32
3. Hauger 31

Reklama

Související témata:
  Velká cena Miami - kvalifikace na sprint dnes 22 : 30
20240503T22 : 30:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.