Hlavní obsah

Staněk nenavázal na výhru ze sprintu, po kolizi skončil v hlavním závodě bez bodů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český pilot Roman Staněk nenavázal na sobotní vítězství ve sprintu formule 2 a v nedělním hlavním závodě dojel v Melbourne až na 16. místě. Klání ovládl Francouz Isack Hadjar a na pódiu ho doplnili druhý Paul Aron z Estonska a Zane Maloney z Barbadosu.

Foto: Dutch Photo Agency

Roman Staněk na trati sprintu v australském Melbourne

Článek

Staněk měl skvělý start a z desátého místa se posouval vpřed. Během prvního kola ho ovšem zezadu sestřelil Brit Zak O'Sullivan, český závodník se tak roztočil a propadl se až na poslední místo.

„Dostal jsem ránu zezadu a nešlo s tím nic dělat,“ okomentoval incident z prvního kola Staněk. O'Sullivan byl za tento incident následně potrestán penalizací 10 sekund.

Ve zbytku závodu se Staněk snažil využít alternativní strategie, kdy zůstal na tvrdší specifikaci pneumatik až do 26. kola a zamířil k mechanikům italského týmu Trident pro novou sadu měkkých pneumatik. Na trať se Staněk vrátil až jako 18. Poté dokázal ještě získat dvě pozice k dobru a cílem projel 16.

V celkovém pořadí patří Staňkovi 15. místo se ziskem 10 bodů. Další body bude moct přidat v polovině května, kdy má šampionát formule 2 na programu závodní víkend v italské Imole, kde rodák z Valašského Meziříčí dokázal ve formuli 3 vyhrát hlavní závod. „Do Imoly se samozřejmě moc těším. Mám na tento okruh jen ty nejlepší vzpomínky, protože jsem tam zvítězil v F3 i v F4,“ uvedl Staněk.

Reklama

Související témata: