Hlavní obsah

Staněk skončil v Maďarsku dvanáctý a klesl v pořadí F3 na šesté místo

Český automobilový závodník Roman Staněk dojel dvanáctý v hlavním závodě šampionátu formule 3 na Hungaroringu a propadl se v průběžném pořadí na šesté místo. Jezdec týmu Trident si po startu ze 14. pozice polepšil o dvě příčky, ale za bodovanou desítkou zaostal o více než tři sekundy. Stylem start - cíl vyhrál Rus Alexander Smoljar závodící pod vlajkou Mezinárodní automobilové federace (FIA). V čele průběžného pořadí jsou Francouzi Isack Hadjar a Victor Martins se shodným ziskem 104 bodů.

Foto: Twitter Michal Hylán, Twitter

Roman Staněk v akci.

Článek

Osmnáctiletý Staněk, jenž v této sezoně vyhrál závod v Imole a skončil druhý ve Španělsku, nebodoval v hlavním závodě potřetí za sebou. Na začátku července nedokončil po nehodě Grand Prix v Británii a poté byl v Rakousku dodatečně penalizován za kolizi s Američanem Kaylenem Frederickem. Kvůli tomu klesl z původně šestého místa na jedenácté. Český závodník má na kontě 69 bodů a první místo ztrácí 35.

Rodák z Valašského Meziříčí v Maďarsku doplatil především na neúspěšnou páteční kvalifikaci, v níž byl čtrnáctý. V sobotním sprintu získal alespoň dva body za deváté místo, v hlavním závodě na osychající trati ale neuspěl. V pořadí šampionátu jej předstihl Brit Oliver Bearman, který má díky třetí příčce na Hungaroringu před Staňkem jedenáctibodový náskok.

Vítězný Smoljar si připsal premiérový triumf v sezoně a posunul se v šampionátu na sedmou příčku. Za Staňkem zaostává o šest bodů.

Další závod se uskuteční na konci srpna v belgickém Spa.

Reklama

Související témata: