Hlavní obsah

Testy na sezonu F1 zakončil nejlepším časem Leclerc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týmy formule 1 dnes v Bahrajnu zakončily třídenní oficiální testování na novou sezonu mistrovství světa, která na stejné dráze v Sáchiru začne příští týden. Nejlepší čas dne zajel Charles Leclerc z Ferrari, ale hlavním favoritem na nový ročník zůstává úřadující šampion Red Bull.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Pilot Ferrari Charles Leclerc během testů v Bahrajnu.

Článek

Monačan Leclerc obkroužil kolo za 1:30,322 na nejrychlejších gumách označených jako C5 a předčil o 46 tisícin sekundy Brita George Russella na pomalejších pneumatikách C4.

Úřadující trojnásobný mistr světa Max Verstappen z Red Bullu byl čtvrtý s odstupem 433 tisícin. Hvězdný Nizozemec, jenž loni vyhrál rekordních 19 závodů, nicméně jel na pomalejších gumách C3, jež se budou používat za týden v úvodní Grand Prix sezony.

„Celkově to byl výborný den. Soustředili jsme se na to, abychom toho ujeli co nejvíc a co nejlépe porozuměli vozu. Bylo skvělé vidět, že výkon vozu byl velmi dobrý,“ pochvaloval si Verstappen.

Poslední den testování musel být na 80 minut zastaven kvůli uvolněnému krytu odtokového kanálu v 11. zatáčce, což se stalo už ve čtvrtek.

Navzdory tomu, že Ferrari při testech předvedlo dobrou rychlost, většina jezdců se shodla, že nejsilnějším vozem je RB20 mistrovského Red Bullu. „Myslím, že jsou jasně vepředu,“ uvedl sedminásobný šampion Lewis Hamilton, jenž má před sebou poslední sezonu v Mercedesu před ohlášeným odchodem k Ferrari.

Ročník s rekordními 24 závody startuje v Bahrajnu čtvrtečními tréninky, Grand Prix se pojede v sobotu.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Miami - kvalifikace na sprint dnes 22 : 30
20240503T22 : 30:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.