Hlavní obsah

Theissen: Villeneuve se do BMW možná nevrátí

PRAHA

Šéf stáje BMW Mario Theissen připustil, že kariéra Jacqese Villeneuva ve formuli 1 může být u konce. Bývalý mistr světa nebude startovat v nadcházející Velké ceně Maďarska o tomto víkendu. Na vině jeho absence jsou následky havárie v minulé Velké ceně Německa na okruhu Hockenheim.

Foto: Hoch Zwei

Jacques Villeneuve

Článek

Testovací pilot BMW, Polák Robert Kubica, stojí před svým debutem v závodě formule 1 a Theissen naznačil, že Villeneuve nemusí být po svém zotavení za každou cenu povolán zpět do závodní sedačky. "V životě si nemůžete být jistý ničím. Zatím chceme pouze odpracovat tento závodní víkend v Maďarsku a rozhodnutí udělat až poté," řekl boss stáje BMW.

Německý šéf BMW je Kubicovým obdivovatelem, který z mladého a neznámého pilota udělal pro tento rok testovacího jezdce a nakonec ho posadil i na startovní rošt Velké ceny. "Ještě jsme neudělali rozhodnutí do dalších závodů, či dokonce na další ročník. Začínáme ale přemýšlet nad jezdeckým obsazením pro příští rok a toto je pro nás možnost vidět Roberta, jak se vyrovnává se závodními podmínkami," řekl Theissen.

U BMW zdá se nepochybují o tom, že Kubica dokáže předvést svojí rychlost, kterou letos předvádí v trénincích, i v závodu. "Už nám předvedl, že je mnohem zkušenější, než byste očekávali od jednadvacetiletého pilota. Jeho schopnosti při testování jsou výjimečné. Jak se zdá, přesně dokáže vycítit, kde jsou hranice jeho i vozu. Navzdory tomu dokáže být velice rychlý a téměř nechybuje. Jsem si jistý, že na závody bude stačit." dodal Theissen.

Tato chvála by mohla znamenat, a s největší pravděpodobností také znamená, konec bouřlivé kariéry Jacquese Villeneuva ve formuli 1, když ani žádný jiný tým zájem o světového šampióna z roku 1997 neprojevil.

Kubica si už neodpustil drzou poznámku, kterou utrousil jako odpověď na otázku, proč by měl do budoucnosti nahradit Villeneuva v kokpitu závodního monopostu BMW. "Možná proto, že jsem rychlý," vysekl pohotově mladý Polák.

Reklama

Související témata: