Hlavní obsah

Uvolní Bottas místo Vettelovi? O finského jezdce se prý zajímá Renault

Lewis Hamilton v týmu se Sebastianem Vettelem? Možná už v příští sezoně. Podle zahraničních médií totiž Renault oslovil manažera Valtteriho Bottase, který nyní jezdí spolu s Hamiltonem za Mercedes. Pokud by Bottas přestoupil, námluvy Mercedesu s Vettelem by tak mohly začít.

Foto: Profimedia.cz

Místo Daniela Ricciarda u Renaultu by mohl zaujmout Valtteri Bottas.

Článek

Když Ferrari oznámilo, že se nedohodlo na prodloužení smlouvy se Sebastianem Vetttelem, začala ve formuli 1 hra Škatulata hejbejte se. Na Vettelovo místo od příští sezony usedne a kolegou Charlese Leclerca se stane Carlos Sainz. Ten dosud jezdil u McLarenu. Místo něj do britské stáje zamíří Daniel Ricciardo, který je jezdcem Renaultu.

Kdo tedy na volné místo do Renaultu a kde se usadí Vettel? Objevily se spekulace, že do francouzského týmu by se mohl vrátit Fernando Alonso. Zahraniční média však teď přišla s větší přestupovou bombou. Renault údajně oslovil manažera Valtteriho Bottase, který jezdí za Mercedes.

Bottasovi po letošní sezoně u německé stáje vyprší smlouva a tým s finským jezdcem o jejím prodloužení zatím nezačal vyjednávat. Šéf Mercedesu Toto Wolff navíc nevyloučil zájem o Vettela. „Při pohledu na další sezony je tím nejdůležitějším loajalita vůči současným jezdcům Mercedesu, ale musíme tento vývoj vzít v úvahu,“ uvedl Wolff poté, co Ferrari oznámilo, že Vettel od nich odejde.

Bývalý šéf formule 1 Bernie Ecclestone Wolffovi také doporučuje, aby o Vettela usiloval. Podle něj by to pro tým bylo emocionální vzpruhou. Jak to tedy bude, si musíme ještě počkat. Jisté ale je, že v letošní sezoně, která zatím ani nezačala, se několik dalších zajímavých přestupů ještě uskuteční.

Reklama

Související témata: