Hlavní obsah

Velká cena Británie F1 se příští rok pojede

LONDÝN

Velká cena Británie po dlouhých jednáních nakonec nevypadne z kalendáře mistrovství světa formule 1 pro rok 2005. Pořadatelé závodu se v posledním možném termínu dohodli na smlouvě s promotérem seriálu Berniem Ecclestonem, která jim zajišťuje, že se na okruhu v Silverstonu Grand Prix pojede v příštích pěti letech.

Foto: Hoch Zwei

Na okruh v Silverstone zamíří formule i v dalších letech.

Článek

V televizi Sky News úspěšný závěr zdlouhavých jednání oznámil Jackie Stewart, prezident Britského klubu závodních jezdců (BRDC), kterému okruh v Silverstonu patří. "Přesné datum konání závodu bude oznámeno zítra," vysvětlil.

Kvůli sporům o nové smlouvě pro pořádání závodu byla pozice Velké ceny Británie v mistrovství světa formule 1 vážně ohrožena. Mezinárodní automobilová federace (FIA) bude v pátek v Monte Carlu schvalovat definitivní podobu kalendáře a Ecclestone bezpodmínečně požadoval, aby do té doby všichni pořadatelé měli podepsané smlouvy.

Organizátoři britské Grand Prix se dlouho nedokázali shodnout se šéfem šampionátu na výši částky, kterou za právo pořádat závod zaplatí, ani na délce platnosti smlouvy. Pokud by obě strany na poslední chvíli nenašly kompromisní variantu, poprvé od založení formule 1 v roce 1950 by se žádný díl seriálu nekonal na britské půdě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.