Hlavní obsah

Verstappen v Kanadě sestřelil všechny soupeře a jednoho ptáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lídr mistrovství světa formule 1 Max Verstappen vybojoval v neděli v Kanadě stylem start cíl pro svůj tým Red Bull historický stý triumf v seriálu. Jak se později ukázalo, vítězství se neobešlo bez oběti na životě.

Foto: David Kirouac, Reuters

Nizozemec Max Verstappen v čele Velké ceny Kanady.

Článek

„Myslím, že jsem trefil ptáka," hlásil Nizozemec do týmové vysílačky v úvodní fázi kanadské Grand Prix. V reálném čase ale nebylo úplně jasné, co se doopravdy stalo a zda měl údajný střet nějaké následky.

Po závodě bylo jasno. Pro ptáka byl let k Verstappenovu monopostu tím posledním v životě. V Nizozemcově voze navíc absolvoval celý zbytek závodu. Mechanici Red Bullu až po závodě vymotali mrtvolu z brzd.

„Byl (pták) zaseklý v autě. Nevypadalo to vůbec dobře. Je mi líto i mechaniků, že to museli vyndávat," řekl Verstappen pro televizi Sky Sports.

Střet s opeřencem se nakonec ukázal být pro pilota Red Bullu nejdramatičtějším momentem v boji o vítězství.

„Trefil ptáka, který se zasekl za přední pravou brzdu. To byl pro něj nejtěžší moment, jinak měl ten závod pod kontrolou," potvrdil spokojený šéf Red Bullu Christian Horner.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Miami dnes 22 : 00
20240505T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami
Velká cena Miami
Velká cena Miami
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články