Hlavní obsah

Závěrečné testování týmů F1 v Barceloně zahájil nejlépe Webber

BARCELONA

Australan Mark Webber ze stáje Red Bull byl v Barceloně nejrychlejším pilotem zahajovacího dne závěrečného testování týmů před startem mistrovství světa formule 1. Týmový kolega světového šampiona Sebastiana Vettela, který bude v kokpitu sedět ve středu, byl na okruhu Catalunya o téměř čtyři desetiny sekundy rychlejší než britský exmistr světa Jenson Button v mclarenu. Třetí čas zajel ruský pilot Vitalij Petrov s renaultem.

Foto: Ibrahim Usta, ČTK/AP

Mark Webber byl nejrychlejším pilotem zahajovacího dne závěrečného testování týmů před startem mistrovství světa formule 1.

Článek

Týmy mohou v Barceloně využít celkem čtyři dny k poslednímu zkoušení vylepšení vozů před startem sezony, která začne po zrušení Velké ceny Bahrajnu až 27. března v Austrálii. V úvodním dnu chyběly na trati týmy Ferrari, Mercedes a Williams, jež tak budou testovat až do soboty stejně jako McLaren, který vypustí čtvrteční program na okruhu. Ostatním stájím skončí testovací fáze před šampionátem v pátek. V průběhu sezony pak testovací jízdy nebudou povoleny.

Reklama