Hlavní obsah

Zvrat v kauze Horner. Podle RTL zaplatil šéf stáje oběti miliony, aby se vše smetlo ze stolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co by to bylo za den, kdyby v kauze údajného nevhodného chování Christiana Hornera nenastal nějaký zásadní zvrat. Teď však německá televizní stanice RTL přišla se šokující informací, že ženě, která podala na šéfa stáje stížnost, zaplatil Horner 700 tisíc eur a společnost Red Bull pak navýšila částku na rovný milion eur (přes 25 milionů korun). Následně pak přišel onen osvobozující verdikt, že je Horner zcela nevinen.

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Šéf stáje Red Bull Christian Horner

Článek

Tato kauza může zásadně přeměnit dosavadní pořádky ve formuli 1. Proti Hornerovi totiž v rámci jeho týmu stojí silná „odbojová“ skupina a hrozí, že z úspěšné stáje odejde letitý poradce pro motorsport Helmut Marko. Na něj je úzce navázán i Max Verstappen, o něhož se intenzivně zajímá Mercedes. A klidně by angažoval i Marka.

Italský list La Gazzetta zase uvedl, že Ferrari loví v technických vodách Red Bullu. „Podle přetrvávajících a stále víc hlasitějších spekulací Scuderia zintenzivnila kontakt s některými členy technického oddělení mistrovského týmu. Konkrétně jde o útok na magický kruh techniků, kteří pracují s technickým ředitelem Pierrem Wachém, pravou rukou Adriana Neweyho,“ tvrdí list.

Teď to „rozkrádání“ může vzít ještě rychlejší spád. Hornera sice před deseti dny omilostnilo nezávislé vyšetřování společnosti Red Bull, ovšem zdá se, že zase tak nezávislé nebylo. „RTL ví, že Horner měl léta poměr se svou asistentkou. Podle našich informací jí prý vyplatil odstupné ve výši 700 tisíc eur. Red Bull částku zvýšil na jeden milion a zmíněná zaměstnankyně už nemůže být v jeho blízkosti,“ píšou webové stránky německé televizní stanice.

RTL zároveň tvrdí, že Red Bull se k informacím doposud nevyjádřil, ale prý měla finanční kompenzace „celou záležitost smést ze stolu“. Podle britských médií byla skutečně žena, která si na nevhodné chování Hornera stěžovala, suspendována.

Reklama

  Velká cena Miami - kvalifikace na sprint dnes 22 : 30
20240503T22 : 30:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:1

Pastrňák a spol. se přiblížili MS. Boston padl na ledě Toronta, rozhodne sedmý zápas
NačítámNačíst další články