Hlavní obsah

Kanaan si dojel pro vytoužené vítězství v 500 mil Indianapolis

Indianapolis

Na dvanáctý pokus se brazilský jezdec Tony Kanaan dočkal vítězství ve slavném automobilovém závodu 500 mil Indianapolis. Tři kola před cílem se po restartu závodu přehnal přes Američana Ryana Huntera-Reaye a dostal se do čela. Cílem projel jako první pod žlutými vlajkami, které se objevily po nehodě obhájce prvenství Skota Daria Franchittiho.

Foto: Jeff Haynes, Reuters

Vítěz 500 mil Indianapolis Tony Kanaan

Článek

"Je to tam. Dokázal jsem to. Konečně se na ten pohár dostane ten můj hnusnej ksicht," jásal Kaanan s odkazem na tradiční umístění portrétu vítěze na trofej. Hned po dojezdu s radostí splnil další povinnost vítězů vypít láhev mléka a vysloužil si bouřlivý aplaus od 200 tisíc diváků, kteří nadšeně oslavovali vytoužené prvenství populárního závodníka.

Osmatřicetiletý Brazilec vyhrál v roce 2004 zámořský seriál IndyCar a dosud v něm nasbíral 14 vítězství, ten nejdůležitější závod se mu však stále ovládnout nepovedlo. Nejlépe dojel v Indianapolisu ve své mistrovské sezoně druhý, před rokem skončil na třetím místě stejně jako v roce 2003.

Za Kanaanem dojel druhý kolumbijský nováček Carlos Munoz a třetí skončil v závodu na 200 kol Hunter-Reay.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Miami dnes 22 : 00
20240505T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami
Velká cena Miami
Velká cena Miami
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články