Hlavní obsah

Abraham zajel v tréninku na GP Katalánska 14. čas, Pešek 24.

BARCELONA

Český motocyklový jezdec Karel Abraham obsadil 14. příčku v úvodním tréninku na Velkou cenu Katalánska v Barceloně. Jeho krajan Lukáš Pešek ve stejné třídě Moto2 skončil v pátek čtyřiadvacátý.

Foto: Cardion AB Racing

Karel Abraham

Článek

Abraham zajel hned v úvodu nejrychlejší kolo, ti nejlepší však své stroje teprve zahřívali. Poté se člen stáje Cardion AB propadl do druhé desítky, závěr mu ale vyšel a v posledních dvou kolech se posunul do elitní desítky. Zrychlovali ale i ostatní a Abraham své postavení neudržel.

Na vítěze tréninku Toniho Elíase ze Španělska však Abraham ztratil pouze osm desetin sekundy. "V takovém horku to dnes bylo hodně náročné. Navíc v Barceloně se opět jezdecké pole srovnalo a každá desetinka sekundy je okamžitě znát. Se začátkem jsem spokojen, v kvalifikaci ale musím zrychlit," uvedl v tiskové zprávě svého týmu.

Pešek si myslel, že mohl být o půl sekundy rychlejší. "To by znamenalo čas na úrovni kolem 15. místa. Bohužel v posledním kole, kdy jsem chtěl ještě zrychlit, jsem se dostal do skupinky, kde se přede mnou předjížděli jezdci, a to mě zpomalovalo," prohlásil.

Jakub Kornfeil v nejslabší kategorii do 125 ccm zajel dvaadvacátý čas. Na nejrychlejšího Marka Márqueze ze Španělska ztratil čtyři a půl sekundy. V královské třídě MotoGP potvrdil skvělou formu další domácí jezdec Jorge Lorenzo, jenž vyhrál poslední dvě Grand Prix a vede průběžné pořadí MS.

Reklama

Související témata: