Hlavní obsah

Čeští plošináři se o finále MS družstev utkají s Brity, Švédy a Němci

Čeští plochodrážní jezdci se v červencovém semifinále mistrovství světa družstev utkají s medailisty z loňské Ploché dráhy národů Brity a Švédy a také s Němci. Rozhodl o tom úterní los, druhou čtveřici tvoří Austrálie, Dánsko, Finsko a Francie. Ve hře bude vždy jedno postupové místo, další dva týmy v každém semifinále se zajistí účast v takzvaném race off, z kterého vzejde zbylý finalista. Jistotu startu ve finále mají Poláci jako pořadatelé, o šampionech se rozhodne 29. července ve Varšavě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český jezdec Václav Milík.

Článek

České jezdce čeká semifinále v polské metropoli 25. července. O den později přijde na řadu druhá čtveřice a závod "poslední šance" se uskuteční v pátek 28. července. Na jednom místě se pojede ve všech čtyřech soutěžních dnech vůbec poprvé.

Týmový šampionát se v roce 100. výročí vzniku ploché dráhy vrací po šesti letech ke klasickému formátu MS družstev se čtyřmi týmy na startu. V uplynulých pěti ročnících se konal jako Plochá dráha národů, která byla koncipována jako závod dvojic. Vloni Speedway of Nations ovládli Australané před obhájci prvenství Brity a Švédy, čeští reprezentanti Václav Milík a Jan Kvěch skončili ve Vojensu pátí.

Obnovený World Cup se bude konat jednou za tři roky. Dosud poslední ročník v roce 2017 ovládli Poláci, kteří tehdy získali Trofej Oveho Fundina poosmé v historii.

Reklama

Související témata: