Hlavní obsah

Divákům zatrnulo. Exploze, zlomeniny, operační sál. Mohlo být hůř, vzkázal gladiátor z nemocnice

Moderoval a stihl se také zapojit do akce jako přímý účastník. Freestyle motokrosař Martin Koreň si ale akci ve vysočanské hale neužil v pohodě až do úplného konce. Divákům při jeho pádu zatrnulo. Zatímco Francouz David Rinaldo jásal po triumfu a exkluzivní kousky předváděli i ostatní, český matador mířil do nemocnice na operační sál.

To nejlepší z 19. ročníku FMX Gladiator RaceVideo: Sport.cz

 
Článek

Koreň, tradiční aktér freestylemotokrosových Gladiator games, se nezapojil do soutěžní části, ale publiku se představil při vyloženě exhibičních částech. Opakovaně táhl vláček jezdců, kteří v rychlém sledu za sebou předváděli všemožné divočiny. Druhá jízda, k níž si odskočil z moderátorské pozice, se pro něj stala hned zkraje problematická. Salto skončilo divokým pádem a zlomeninami.

„Musím říct, že to byla divoká jízda od začátku do konce. Tahle akce je pro mě absolutní srdcovou záležitosti. Bohužel jsem to trochu pohnojil a udělal jen půl salta," komentoval nezdar na sítích a přidal i obrazovaný doprovod. Pádu. A také jeho následků, které mohly být asi ještě horší, než jaké ve skutečnosti byly. Celé pole jezdců jelo hned po něm, naštěstí se mu na dopadu vyhnuli, někteří se v poplašné situaci ke skoku už ani nerozjeli.

„Motorka při dopadu explodovala jak šampus po půlnoci a já se s ní řítil po hlavě dolu. Uff. naštěstí jsem vyvázl jen se zlomeninami prstů a nyní je třeba obrátit list. Děkuji své rodině, která stojí vždy při mně a děkuji všem přátelům za podporu a hezké zprávy," uvedl po několikahodinové operaci Koreň, který se při téhle akci zranil už v minulosti, za devatenáct let její existence se ale stal takřka jejím inventářem.

Reklama

Související témata: